Haberler

Bayramdaki Kazaların Yüzde 90'ı Sürücü Kaynaklı

TŞOF Başkanı Apaydın: "Kazalarda araç ve yol kusuru fazla yok. Yüzde 90'ın üzerinde sürücülerde kusur var" "Yorgunluk, dalgınlık ve sabır sürücülerin en büyük eksikliğidir.

UFUK ERTOP - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatil sürecindeki kazaların yüzde 90'ın üzerindeki bölümünde sürücülerde kusur bulunduğunu bildirdi.

Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda meydana gelen trafik kazalarından yüzde 90'ının sürücü hatalarından kaynaklandığını söyledi.

Sürücülerin daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmalarına rağmen trafik kurallarına uymadıklarını belirten Apaydın, kural ihlallerinin beraberinde kazaları getirdiğini dile getirdi.

Bayram tatilinde ülke genelindeki trafik kazalarında yaklaşık 60 kişinin hayatını kaybettiğini, 290 kişinin de yaralandığına dikkat çeken Apaydın, şöyle konuştu:

"Sürücüler, araçlarına bindiklerinde yapacakları yolculuk tatil havasında olmalıydı. Bir yere zamanından önce ulaşmak gayretinden ziyade araca binildiği an tatil başlamalı, trafik ve hız kurallarına uyarak seyahat edilmeliydi. Böyle yapmak yerine 'Varacağımız yere daha önce nasıl gideriz, nasıl araç sollarız, trafik kurallarına, hız kurallarına ve trafik ışıklarına riayet etmeden nasıl gideriz' diye hesap yapıyoruz. Dolayısıyla da kazalar kaçınılmaz oluyor."

Apaydın, bayramlarda şehirlerarası yollarda yaklaşık on kat trafik artışı yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tatil başlangıç ve bitişlerinde yollarda uzun kuyruklar oluşuyor. Bunu önlemek mümkün değil. Böyle durumlarda şoförler daha dikkatli olmalıdır. Sürücü hataları ve trafik kuralları ihlalleri ile bayram havasını matem havasına döndürüyoruz. Kurban Bayramı dolayısıyla 5 günlük tatil döneminde büyük can ve mal kayıpları verildi. Kazalarda araç ve yol kusuru fazla yok. Yüzde 90'ın üzerinde sürücülerde kusur var. "

"Sabırlı olmak kazaları azaltır"

Sürücülerin yolculuk esnasında sabırlı olarak trafik kurallarına uymaları halinde trafik kazalarının azalacağına dikkati çeken Apaydın, "Önemli olan kaza yapmamanın yanı sıra kazaya neden olmamaktır. Bazı insanlar kaza yapmıyor ama kazalara neden oluyor. Yorgunluk, dalgınlık ve sabır sürücülerin en büyük eksikliğidir. Bunları telafi edersek trafik kazalarında azalma olacağına inanıyorum" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Fevzi Apaydın Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title