Haberler

Ramazan Bayramı Yağmurla Sona Erdi

Güncelleme:

8 Ağustos Perşembe günü başlayan 4 günlük Ramazan Bayramı, Pazar günü yağmurla sona erdi.

8 Ağustos Perşembe günü başlayan 4 günlük Ramazan Bayramı, Pazar günü yağmurla sona erdi. Bayram tatilinin ilk günü serin havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, Ödemiş'e 18 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Yaylası'na akın edip, 1200 metre yükseklikteki yaylanın serin havanın tadını çıkardılar.

Bayramım ilk günü, yakınları ile bayramlaşan vatandaşlar, öğlen saatlerinden itibaren Gölcük yaylasına akın etmeye başladılar. Bayramın son iki gününü çok yoğun geçiren vatandaşlar Gölcük'te oturacak yer bulamazken, dün akşamüstü Kiraz ve köylerine yağan yağmurun etkisi ile Ödemiş'e indiler.

YOĞUN İKİ GÜN

Göl çevresindeki ağaçların arasında piknik yapan tatilciler, doğanın ve temiz havanın tadını çıkarıp mangal yapma fırsatı yakaladılar. Ödemiş ve Salihli çevresinden çok sayıda tatilcinin geldiği Gölcük Yaylası'nda vatandaşlar araçlarını park etmek için yer bulmakta zorlanırken, piknik alanlarının da tamamen dolduğu gözlendi.

TREN VE OTOBÜSLERDE BAYRAM YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı'nın bitişiyle birlikte başlayan dönüş telaşı da en çok tren ve otobüslere yansıdı. Kısa bayram tatili için Ödemiş'e gelenler dönüş yolculuğu için trenleri tercih edince izdiham yaşandı.

Dün 15.00, 17.45 ve 19.20'de Basmane'ye hareket eden trenlerde ayakta duracak yer bulmakta güçlük çeken vatandaşlar trenlerin basamaklarına oturarak yolculuk yaptı. Dönüş yolculuğu bu nedenle çileye dönüşürken, iniş ve binişlerde de sık sık tartışmaların yaşandığı gözlendi. Basamakta oturarak yolculuk yapmak zorunda kalan vatandaşlar sıcağın da etkisi ile zor anlar yaşadılar. Gün boyunca yaklaşık 2000 yolcu trenle İzmir'e döndüğü belirtildi.

Ödemiş Otogarı'nda otobüs seferleri de arka arkaya yapıldı. İzmir-Ödemiş arasında çalışan İzmir Turizm saatte bir olan seferlerini bayram nedeniyle sıklaştırırken, otogardaki dönüş yoğunluğu dün akşam saatlerine kadar sürdü.

KAZALAR ÜZDÜ

Öte yandan bölgede arefe ve bayramın ilk günü meydana gelen kazalar, iki vatandaşın hayatına mal oldu.

KAZAYLA ATEŞ ALAN TÜFEK KIZ KARDEŞİNİN CANINA MAL OLDU

Ödemiş'e bağlı Kemenler köyünde arefe günü meydana gelen olayda kazayla ateş alan tüfekten çıkan saçmalarla bir kişi yaşamını yitirdi.

İddiaya göre; Ödemiş'e bağlı Kemenler Köyü'nde ikamet eden ve av merakı ile tanınan E.K. (18) arefe günü de ava çıkmak için tüfeğini aldı. Dolu olduğu öğrenilen tüfek bu esnada kazayla ateş aldı. Tüfekten saçılan saçmalar kız kardeşi Esra K. (16)'nin yüzüne isabet etti.

Ağır yaralanan Esra K. Ödemiş Devlet Hastanesi'ne getirilirken, yolda yaşamını yitirdi. Acı olay sonrası ağabey E.K. jandarma tarafından gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.K tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAMYONET TRAKTÖRE ARKADAN ÇARPTI: 1 ÖLÜ

Ramazan Bayramı'nın ilk günü Kiraz'da meydana gelen trafik kazasında da kamyonetin traktöre arkadan çarpması sonucu traktör sürücüsü yaşamını yitirdi. Edinilen bilgilere göre kaza bayramın ilk günü akşam saatlerinde Kiraz-Ödemiş karayolunda Arkacılar köyü civarında meydana geldi.

Alkollü olduğu öne sürülen M.K. yönetimindeki kamyonet, Mustafa Kılıç (35) yönetimindeki traktöre arkadan çarptı. Çarpma sonrası devrilen traktörün altında kalan Kılıç, hayatını kaybetti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title