Haberler

Bayırköy'de Hıdrellez Bahar Şenlikleri Yapıldı

Bilecik ili Bayırköy Beldesi’nde "Hıdrellez Bahar Şenlikleri" düzenlendi.

Bilecik ili Bayırköy Beldesi'nde "Hıdrellez Bahar Şenlikleri" düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş ve çok sayıda davetli katıldı. Bayırköy Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen etkinlik, Kütahya Evliya Çelebi Mehteran Takımı'nın konseriyle başladı. Davetlilere coşkulu bir konser veren Kütahya Evliya Çelebi Mehteran Takımı'nın Çanakkale Marşı'nın sonunda açtıkları Türk Bayrağı sonrası katılımcılar ayakta alkışladı. Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Mehteran Takımı şefine üzerinde Osmanlı armasının bulunduğu bir hediye takdim etti.

Mehteran konserinin ardından konuşma yapan Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bayırköy için çok önemli bir gün yaşadıklarını belirtti. Başkan Yaman, "Gönlümüzden geçen tesisleri inşallah bitirdik. Bugün sizlerin huzurunda da inşallah hizmete açacağız. Bayırköy'de 2'inci dönemimiz elimizden gelenleri yapmaya çalışıyoruz. Ekibimizle, belediye çalışanlarımızla, belediye üyelerimizle. En önemlisi de Bayırköy halkıyla hizmet etmeye devam ediyoruz güzel şeyler de oluyor Bayırköy'de. Bugün Allah nasip ederse bizim sosyal tesis ve havuz projemizi, halı sahamızı, yine Şeyh Edebali'mizin adını verdiğimiz çocuk parkımızı, sağlık ocağımızın hizmete açılışlarını ve kapalı spor salonumuzun da temel atma törenini topluca inşallah bu akşam gerçekleştireceğiz. Bugün burada mehterimiz Allah razı olsun onlardan. Düşmana korku, dosta güven veren mehterimiz burada gösterisini yaptı. İnşallah birazdan şifalı pilav ikramımız olacak sizlere. Ardından da çocuklarımız biraz vakit geçirsin diye açılış alanımız da havuz alanımız da çocuklarımız için oyun grupları hazırlandı. Hem oraya giderken gezerken Bayırköy'de neler olmuş son dönemde onları görmenizi istedik " dedi.

Tüm Bayırköy halkını akşam gerçekleşecek olan Toplu Açılış Töreni'ne davet eden Yaman, ardından şifalı pilav tenceresinin başına geçerek adet gereği kazanın ağzını açarak ilk olarak pilavdan tattı. Ardından Başkan Yaman, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte vatandaşa pilav ikram etti. Son olarak İl Müftüsü Necati Akkuş okuttuğu dular sonrası etkinlik sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hıdrellez Bayırköy Osmaneli Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title