Haberler

Bayırbucaklı Türkmen Hasta'ya Eş Zamanlı Ameliyat

Bünyan Devlet Hastanesinde, 45 yaşındaki Bayırbucaklı Türkmen hasta eş zamanlı yapılan iki ameliyatla şifa buldu.

Bünyan Devlet Hastanesinde, 45 yaşındaki Bayırbucaklı Türkmen hasta eş zamanlı yapılan iki ameliyatla şifa buldu.

İç savaşın yaşandığı Suriye'den 7 çocuğu ile Kayseri'nin Bünyan ilçesine yerleşen 45 yaşındaki Bayırbucaklı N.H. isimli hasta, Bünyan Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dal tarafından yapılan eş zamanlı iki ameliyat ile sağlığına kavuştu. Savaş öncesinde Suriyede de bir çok kez karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlık gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve tedavi olamayan hasta 7 çocuğu ile yerleştiği Bünyan İlçesinde de şikayetleri devam edince Bünyan Devlet Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda safra kesesinde taş ve göbek fıtığı tespit edilen hasta, eş zamanlı gerçekleştirilen laparoskopik (kapalı) kolesistektomi (safra kesesinin alınması) ve umbikal herni (göbek fıtığı) operasyonlarıyla birlikte sağlığına kavuştu. Yaklaşık olarak 1 saat süren operasyonlar sonrasında 2 gün hastanede yatırılan hasta ertesi gün şifa ile taburcu edildi.

Ameliyat hakkında bilgi veren Bünyan Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dal; "Hastanemizde teknolojik imkanlar elverdiği ölçüde Genel Cerrahi ile ilgili ameliyatların büyük bir kısmı yapılabilmektedir. Habere konu olan Suriyeli Türkmen hastanın yıllardır devam eden karın ağrısı yakınmaları vardı. Yapılan tetkiklerde safra kesesinde taş tespit edildi. Ayrıca, göbek fıtığı da karın muayenesinde anlaşıldı. Eş zamanlı yapılan kapalı safra kesesi operasyonu ve göbek fıtığı onarımı sonrası herhangi bir problem yaşanmadı ve hastamız 2. günde şifa ile taburcu edildi" şeklinde açıklamada bulundu. Hastanede birçok nitelikli sağlık hizmetinin Bünyan ve çevresine verildiğini ifade eden Bünyan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Çakır; Hastamızı başarılı bir operasyon sonrası taburcu ederek evine göndermek bizim için büyük bir gurur oldu. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliklerine geçiş sonrası ilçe devlet hastanelerinin gerek uzman hekim kadrosu gerekse tıbbi teçhizat bakımından güçlendirilip geliştirilmesiyle köylerde ve ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımız daha nitelikli sağlık hizmeti almaya başlamıştır. Bünyan Devlet Hastanesinin ameliyathane ünitesi, yoğun bakım ünitesi, 6 uzman doktor, 6 pratisyen hekim, diyaliz ve acil ünitesi ile Bünyan ve çevresinin sağlık hizmetlerine büyük katkı yapmaktadır" dedi. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacakları cerrahi endoskopi ünitesiyle üst ve alt sindirim sistemi kanser tarama hizmetinin de Bünyan ve çevre ilçelerine verileceğini söyleyen Dr Çakır son olarak devletimizin tüm imkanlarının kendi vatandaşlarımızın olduğu kadar sığınmacı kardeşlerimizin de yanında olduğunu ifade etti.

Bayırbucak'tan gelerek Bünyan Devlet Hastanesinde şifa bulan N.H ise ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Fatih Dal ve Anestezi Uzmanı Sibel Seçkin Pehlivan ve hastane çalışanlarına teşekkür etti. Ayrıca şunları söyledi; "Burada, kendi dilimin konuşulduğu Türkiye'de ameliyat olmaktan hiç tereddüt hissetmedim. Gerek hastane yönetimi, gerekse ameliyathane ve servis çalışanları ilgilerini hiç esirgemediler. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Suriye Bünyan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title