Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenlerine biri içme suyu olmak üzere iki tır yardım gönderdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenlerine biri içme suyu olmak üzere iki tır yardım gönderdi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, yazılı açıklamasında, Türkmenlere yardım çağrısına Adanalı vatandaşların kayıtsız kalmadığını, kışlık giysi, ayakkabı, bot, yatak, yorgan, battaniye, çocuk bezi, çocuk giysileri, soba, gıda gibi değişik ihtiyaç malzemeleri toplandığını belirtti.

İki tır dolusu yardım malzemesinin Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldığını ifade eden Baş, şunları kaydetti:

"İran'ın, İsrail'in, Rusya'nın, ABD'nin, Avrupa devletlerinin paylaşım savaşı verdiği, dünya dengelerinin yeniden kurgulandığı bir bölgede Türkmen kardeşlerimizin kendi ülkelerinde varlıklarını sürdürmesi, sadece Türkiye'nin değil, İslam'ın da geleceği açısından çok stratejik bir önem arz etmekte. Böyle bir süreçte o bölgede zorda kalan, katliamlara maruz kalan, evlerinden, yurtlarından edilen mazlum insanlara, kardeşlerimize yardım eli uzatmanın, sadece milli değil, dini, insani, vicdani çok kutsal görev olduğu açıktır. Bu vesileyle yardımsever vatandaşlarımıza bir kere daha teşekkür ediyorum. Yüce Allah hayırlarını kabul eylesin."

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca "Türkmen kardeşlerimiz yalnız değilsiniz" yardım kampanyası düzenlendi.

Ülkü Ocakları Kadirli Şube Başkanı İsmail Konaklı, yaptığı açıklamada, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un talimatıyla başlatılan kampanyada belirlenen ihtiyaç listesindeki gıda, battaniye ve giysi yardımları beklediklerini belirtti.

Konaklı, "Bayırbucak'ta Türkmen kardeşlerimiz zor günler yaşıyor. Bizlerin imkanlarımız doğrultusunda onlara yardım elini uzatmamız gerekir. Rusya ve Esed rejiminin beraberinde getirdiği büyük zulme kayıtsız kalmak istemeyen herkesi kampanyamıza davet ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Hatay Valiliği

Hatay Valiliği koordinesinde, Türkiye'nin farklı illerinden gelen yardımlar, AFAD ve Kızılay aracılığıyla Bayırcubak bölgesindeki Türkmenlere ulaştırıldı.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, dün yapılan yardımlar arasında 20 bin konserve, 4 bin ekmek, bin 500 kilogram muhtelif gıda, bin 620 temizlik malzemesi yardımı yapıldığı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Rusya Federasyonu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title