Haberler

Bayırbucak Türkmenleri İçin Ümmet Kardeşliği Platformu Oluşturuldu

Suriye’nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere yönelik yapılan saldırılar nedeniyle Adıyaman’ın Besni ilçesinde Ümmet Kardeşliği Platformu kurularak yardım kampanyası başlatıldı.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere yönelik yapılan saldırılar nedeniyle Adıyaman'ın Besni ilçesinde Ümmet Kardeşliği Platformu kurularak yardım kampanyası başlatıldı.

İlk olarak Besni ilçesinde 5 STK'ın öncülüğünde oluşturulan platform, Bayırbucak Türkmenlerine maddi ve manevi destekte bulunup, yapılan yardımları yerine bizzat ulaştıracak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Unuturum, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Ümmet Kardeşliği Platformunu kurmuş olmanın mutluluğunu ve burukluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Unuturum; "Dünya'da dört bir yanda zulme maruz kalan bütün Müslüman ve mazlum kardeşlerimiz için bir platform oluşturma gereği duyduk. Bu platform ilk etapta Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerinin yaralarına merhem olmaya çalışacak. Besni Alperan Ocaklarının öncülüğünde Besni İmam Hatip Lisesi Mezun Mensupları Derneği, Besni Kent Konseyi, Besni Medeniyet Derneği ve Besni Do-Kan Spor Kulübü ile birlikte bir araya gelerek bu platformu oluşturduk. Bu yardım kampanyasına ve hayra ortak olmak isteyen bütün vatandaşlarımız bizimle irtibata geçebilir. battaniye, kuru gıda, mont, bot, ilk yardım tıbbi malzemelere ihtiyaç vardır. İsteyen vatandaşlarımız ise, nakdi yardım yapabilir. Yardımlarınızı Besni Alperen Ocakları, Besni İmam Hatip Lisesi Mezun Mensupları Derneği, Besni Kent Konseyi, Besni Medeniyet Derneği ve Do-Kan Spor Kulübüne teslim edebilirsiniz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alperen Ocakları Adıyaman Suriye Besni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title