Haberler

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler

Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrenci toplulukları ve sivil toplum kuruluşları, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrenci toplulukları ve sivil toplum kuruluşları, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

SÜ Akademik Düşünce Topluluğu temsilcisi İsa Sergin, grup adına Alaaddin Keykubat Kampüsü'nde yaptığı açıklamada, Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak bölgesinin Rus savaş uçakları tarafından bombalanmaya devam edildiğini söyledi.

Hiçbir terör unsurunun bulunmadığı bölgenin bombalanmasının, bazı menfaatler için yeniden haritalandırma çabasının bir sonucu olduğunu belirten Sergin, şunları kaydetti:

"Bölgedeki Müslüman Türk, Kürt, ve Arap halkları bizim kardeşlerimizdir. Mazlumun dini, dili ve ırkına bakılmaz düsturuyla hareket etmek zorundayız. Biz elbette bu bölgeden gelen mülteci kardeşlerimize kucak açmak zorundayız. Müslüman ülkeler, kardeşlik ve ümmet bilinciyle bir araya gelerek bu zalimlere hep beraber dur demelidir. Dünyanın doğal zenginliklerinin büyük çoğunluğunu barındıran bu coğrafyanın, zalim devletlerin tasallutundan kurtarılmasının yegane yolu budur."

Gruptakiler açıklamanın ardından saldırılara tepki göstererek sloganlar attı.

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Suriye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title