Haberler

Bayındır'da Süt Üreticileri Birlik Kurdu

Bayındır'daki süt üreticileri, birlik kurdu.

Bayındır'daki süt üreticileri, birlik kurdu.

Bayındır'da 2400 tarımsal işletme bulunduğunu, bu işletmelerin 1200 adedinde sağmal hayvan sayısının 5 adedin altında olduğunu bildiren Bayındır İlçe Tarım Müdür Vekili Hayrettin Narlı, Bayındır İlçesi Süt Üreticileri Birliği'nin kurulduğunu ve haziran ayı sonunda yasal olarak faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

Narlı, "Şimdiye dek bu mali kaynaklardan ve hibe projelerinden yararlanamamanın tek nedeni, Bayındır İlçesi Süt Üreticileri Birliği'ni faal duruma getirememektir. Birlik 2007 yılı sonlarında kurulmuş ancak faaliyete geçirilmediği için bazı hukuki sorunlar yaşamıştır. Bu hukuki sorunların giderilmesi için 2011 yılına kadar girişimde bulunulmamıştır"dedi.

Görevi geldiği şubat ayında Tarım Bakanlığından destek ve onay alınması için bir çok sivil toplum örgütü, yönetici ve siyasi ile görüşmelerden bulunduğunu anlatan Narlı, sonuçta Bayındır İlçesi Süt Üreticileri Birliği'nin kurulduğunu ve ay sonunda resmen faaliyete geçeceğini kaydetti.

Narlı, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş başta olmak üzere birliğin kurulmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title