Haberler

Baydemir Yine 'Özerk Kürdistan' Dedi

Baydemir, Van'da 12 Eylül'de Yapılacak Referandum İçin Boykot Çağrısı Yaptı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) toplantısı için Van'a gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 12 Eylül'de yapılacak referandum için boykot çağrısı yaptı. 'Özerk Kürdistan' için çalışacaklarını söyleyen Baydemir, "13 Eylül sabahından itibaren daha güçlü bir sesle, daha güçlü bir dayanışmayla hep beraber yeni bir anayasanın çabasını başlatacağız. O da demokratik Türkiye özerk bölgeler. Demokratik Türkiye özerk Kürdistan anayasası bu coğrafyaya barışı, eşitliği ve özgürlüğü getirecektir" dedi.

Van Belediyesi'nde yapılan GABB Yerel Yönetimler Komisyonu toplantısının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Fekiye Teyran Parkı'nda bir süre dinlenen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Baydemir, burada toplanan vatandaşlara referandum için sandığa gitmemelerini ve boykut etmelerini söyledi.

ONURLU BARIŞ İÇİN SANDIĞA GİTMEYİN

Çatışmaların sona ermesi için Kürt tarafının üzerine düşeni yaptığını öne süren Baydemir, bundan sonra hükümet ve kamu otoritelerinin yapacaklarının çok önemli olduğunu kaydetti. Baydemir, şöyle konuştu:

"Temennimiz, coğrafyamızda tek bir askerin, polisin, sivilin ve gerillanın yaşamını yitirmemesidir. Onurlu bir barış için, kalıcı ve onurlu bir gelecek için elbette hükümetin yapması gerekenler var. Elbette devletin yapması gerekenler var ve elbette yurttaşların yapması gerekenler var. Biz Kürt yurttaşların da, Kürt halkının da yapması gerekenler var. Onurlu bir barış istiyorsak, özgür, eşit bir gelecek istiyorsak 12 Eylül'de sandık başına gitmemeliyiz. 1920'lerde bu halk iradesi, gücü yanına alarak bir mücadele başarıldı. Ama 1920'lerden, 1923'lerden sonra bu halkın kimliği ve iradesi garanti altına alınmadı. Şimdi bir kez daha, 2010 yılında bu cumhuriyetin yeniden inşası yapılıyor. Bu kez Kürtler kanmamalıdır. Bu anayasa paketinde Kürtlere özgürlük yok. Kürtlere hak yok. Kürtlere özgürlük yoksa, hak yoksa, Kürtler de bu paketi ve 12 Eylül Anayasası'nı meşrulaştırmamalıdır."

'DEMOKRATİK TÜRKİYE, ÖZERK KÜRDİSTAN'

Seçimi boykot etmekle, yeni demokratik bir anayasa haklarını ve taleplerini de saklı tutacaklarını anlatan Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"13 Eylül sabahından itibaren daha güçlü bir sesle, daha güçlü bir dayanışmayla inşallah hep beraber yeni bir anayasanın çabasını başlatacağız. O da demokratik Türkiye özerk bölgeler. Demokratik Türkiye özerk Kürdistan anayasası bu coğrafyaya barışı, eşitliği ve özgürlüğü getirecektir. Açık ve net söylüyoruz, sandık başına gitmeme oranı bütün coğrafyamızda ne kadar yüksek olursa, demokrasi, özgürlük ve eşitlik o kadar erken bu coğrafyaya gelecektir. Bir kez daha kanmayacağız. Bir kez daha kandırılmayacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title