Haberler

Bayburt Üniversitesinde yeni akademik yıl açılışı

Bayburt Üniversitesinde yeni akademik yıl açılışı

Bayburt Üniversitesinde yeni akademik yıl açılışı

Bayburt Üniversitesinde yeni akademik yıl açılışı

- Bayburt Valisi Ünlüer: "Üniversite kendisine yol gösterilen değil yol gösteren bir kurumdur ancak üniversite soyut ve toplumdan kopuk bir kurum da değildir"

BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı, düzenlenen törenle açıldı.

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin toplumun karmaşık sorunlarını araştıran, toplumun yararını savunan kurumlar olduğunu belirtti.

Başarılı üniversitenin bulunduğu şehrin sanayisiyle, ekonomisiyle bütünleşen üniversite olduğunu ifade eden Ünlüer, "Meseleye bir de dünya ölçeğinden bakacak olursak üniversitenin evrensel aklı temsil ettiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle üniversite, siyasetin ve ideolojik yapılanmaların üzerinde tayin edici bir konuma sahiptir. Üniversitenin temel amacı aklı beslemek, düşünmeyi öğretmek ve düşünce üretmektir. Üniversite her şeye aklın, bilimin ve aydın düşüncenin gözlüğü ile bakar, değerlendirmesini tarafsız ve objektif ölçüler içerisinde yapar" dedi.

Üniversitenin etkilenen değil etkileyen olduğunu dile getiren Ünlüer, "Tanımlanan değil tanımlayandır. Üniversite kendisine yol gösterilen değil yol gösteren bir kurumdur ancak üniversite soyut ve toplumdan kopuk bir kurum da değildir. Bu nedenle evrenselliklerin yanı sıra çağdaş üniversitelerden beklenen bulundukları ülkeleri ve sorunları ile ilgili çözümler üretmeleri, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve tüm kurumlarla ilgili bilgi ve deneyim paylaşımı içinde olmalarıdır" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise "Güvenli şehrin huzurlu üniversitesi" sloganı ile yola çıktıkları günden beri belirledikleri hedefleri birer birer gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "İçinde bulunduğu şehre rağmen değil, onunla birlikte büyümeyi kendimize ilke edindik. Bu sebeple Bayburt Üniversitesi olarak bugüne kadar Bayburt'un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak her teşebbüsün içinde olduk, destek vermeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

Coşkun, Bayburt Üniversitesinin bilimsel ve teknolojik gelişmeyi ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde, kamunun ve toplumun yararına kullanılması yönündeki çalışmalara hızla devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Üniversitemizin, akademik yeterlilikler bağlamındaki en önemli problemi öğretim elemanı sayısındaki yetersizlikti. Bu sebeple ilk olarak akademik personel sayımızı artırma çabası içine girdik. Bu kapsamda göreve geldiğimizde 33 olan öğretim üyesi sayısını 7 profesör, 3 doçent ve 42 yardımcı doçentle 52'ye çıkardık. Toplamda yüzde 30 artışla 173 öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve okutmanla 225 öğretim elemanı sayısına ulaştık."

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, öğrencilere ilk dersi verdi.

-akademik yıl açılışı

-vali ünlüer

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title