Haberler

Bayburt Nüfusu Kadar Mezun Verdi

Ali Güreli - Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi bünyesinde, gençler ve ev hanımlarına meslek edindirmek için 2004 yılında kurulan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER), bu güne kadar 76 bin 232 mezun verdi.

Ali Güreli - Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi bünyesinde, gençler ve ev hanımlarına meslek edindirmek için 2004 yılında kurulan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER), bu güne kadar 76 bin 232 mezun verdi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılının Mart ayından bu yana "Sınırsız ilgi, karşılıksız bilgi" sloganıyla hizmet veren SEYMER'in 11 ayrı noktada 99 sınıfta mesleki eğitim verdiğini söyledi.

SEYMER'den birden fazla mahalledeki vatandaşların yararlanabilmesi amacıyla hizmet verdiği yerlerin özenle seçildiğini belirten Öztürk, mesleki ve hobi amaçlı kurslardaki öğrenci sayısının, 2012-2013 eğitim döneminde 3 bin 778 olduğunu bildirdi.

Başkan Öztürk, bilgisayar, İngilizce, Arapça, aşçılık, gitar, hat sanatı, büro yönetimi ve sekreterlik, hazır giyim, mantar yetiştiriciliği, tiyatro, web tasarımı, elektrikli ev aletleri tamiri gibi 45 branşta eğitim veren SEYMER'in çoğunluğu ev kadını binlerce kişiye aile bütçesine katkı sağlayabilecekleri meslek öğrettiğini kaydetti.

SEYMER'in kurulduğu günden bu yana 76 bin 232 mezun verdiğini ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Örneğin bilgisayar kursundan 11 bin 450, İngilizce'den 3 bin 700, kuaförlükten 3 bin 663, cam, seramik ve porselen kurslarından da 705 kursiyer mezun oldu. Mezun ettiğimiz toplam kursiyer sayısı Türkiye İstatistik Kurumu

(TÜİK) verilerine göre Bayburt'un 76 bin 724 olan il nüfusunu yakaladı, Tunceli'nin 85 bin 62 olan nüfusuna yaklaştı. Birçok ilçe nüfusunu da geçti. Yeni mezunlarımızla bu rakam daha da artacak. Sınıflarımızda 184'ü halk eğitim merkezlerinden gelen öğretmenler olmak üzere toplam 201 öğretmen eğitim veriyor. 15'er kişilik 254 gruba yönelik eğitimlerimiz başarıyla sürüyor."

-En fazla ilgi İngilizce ve bilgisayar kurslarına-

Yaşı 15'in üzerinde olan her bireyi kurslara kabul ettiklerini, 80 yaşında bile kursiyerlerin bulunduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle devam etti:

"Sosyal belediyecilik anlayışıyla açtığımız SEYMER, eğitimsizlik, işsizlik, kültürel sorunlar, toplumsal uyumsuzluk, kuşaklar arası çatışma ve zararlı alışkanlıklar edinme eğilimlerinin artması ve benzeri sorunlara çözüm olarak oluşturulmuştur. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Vatandaşlarımıza meslek edindiren, sosyal yönünü geliştiren ve ardından bırakacağı sanat eserleri meydana getirmesini sağlayan SEYMER'e gösterilen ilgi, bizleri mutlu ediyor. Bazı alanlara yetişmekte zorlanıyoruz. Örneğin görevlilerimiz İngilizce ve bilgisayar kurslarına 2 yıl sonraya randevu vermek zorunda kalıyor. Seyhan Kaymakamlığı'nın Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamındaki 2 yıl ödemesiz 4 yıl faizsiz 15 bin liralık kredi olanağından yararlanmak isteyenlere de SEYMER'den alacakları kurs bitirme belgesi yeterli oluyor."

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa olarak açtıkları girişimcilik kursunu bitiren 201 kişiye belge verdiklerini de hatırlatan Öztürk, Çukurova Kalkınma Ajansı'na

(ÇKA) sundukları şiddete maruz kalan kadınların spor, psikolojik destek ve hukuksal destekle rehabilitasyonu ile trikotaj kursu gibi iki projenin de kabul edilerek hayata geçtiğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Azim Öztürk Bayburt Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title