Haberler

Bayat Ekmekle Taze Lezzetler İçin Yarıştılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bayat ekmekle taze lezzetler için yarıştılar Yemeklerden detaylar Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın açıklamaları Aylin Muratoğlu'nun açıklamları Bayat ekmekle taze lezzetler için yarıştılar Rize Belediyesince ekmek israfını önlemek ve bilinçli tüketim yollarını vatandaşlara aktarmak amacıyla yemek yarışması düzenlendi Rize Belediyesi tarafından düzenlenen "Bayat Ekmekle Taze Lezzetler" ödüllü yemek yarışması sonuçlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bayat ekmekle taze lezzetler için yarıştılar

Yemeklerden detaylar

Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın açıklamaları

Aylin Muratoğlu'nun açıklamları Bayat ekmekle taze lezzetler için yarıştılar

Rize Belediyesince ekmek israfını önlemek ve bilinçli tüketim yollarını vatandaşlara aktarmak amacıyla yemek yarışması düzenlendi

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen "Bayat Ekmekle Taze Lezzetler" ödüllü yemek yarışması sonuçlandı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde ekmek israfını önlemek ve bilinçli tüketim yollarını vatandaşlara aktarmak amacıyla düzenlenen yarışmada, jüri üyeleri yapılan yemekleri tek tek tadarak puan verdi.

Jürinin değerlendirmesinin ardından Aylin Muratoğlu birinciliğe, Gamze Hanoğlu ikinciliğe, Tuna Dumankaya Güzel ise üçüncülüğe layık görüldü.

Belediye Başkanı Reşat Kasap, burada yaptığı konuşmada, Rize'de ekmek israfını önlemek için yemek yarışması düzenlediklerini belirterek, "Bayat ekmekleri nasıl değerlendirebileceğimiz ve 'bayat' deyip çöpe attığımız ekmeklerin soframıza nasıl gelebileceği noktasında farkındalık oluşturmaya çalıştık." dedi.

Yarışmaya 40 kadının katıldığını ifade eden Kasap, "Bunların 8'i finale kaldı. Bütün yarışmacıların bayat ekmekle birbirinden güzel yemek yapmaya çalıştıklarına inanıyorum. Ülkemizde maalesef yılda 1,5 milyar ekmek israfı olmaktadır. 'Ekmeğimiz bayatladı' diye çöpe atma davranışımız düşündürücüdür. Ortaya koyacağımız bu güzel davranışların, toplumumuzda ekmek israfının önüne geçilebilmesi için farkındalık yaratacağına inanıyorum." diye konuştu.

Yarışmada birinci olan Aylin Muratoğlu ise bayat ekmekle tatlı yaptığını kaydederek, "Yarışmada birinci oldum. Hiç beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Çok mutluyum." dedi.

Konuşmalarından ardından Kasap, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İsmail Kahraman Rize Belediyesi Reşat Kasap Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title