Haberler

Bavullardan Kataloglara Boğaziçi Arşivleri'ne Doğru

Güncelleme:

''Bavullardan Kataloglara Boğaziçi Arşivleri'ne Doğru'' sergisi 13 Nisan Pazartesi tarihinden itibaren Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Fuaye Alanı'nda yer alacak.

29 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek sergiyle eş zamanlı olarak Boğaziçi Üniversitesi Yayınları tarafından Bavullardan Kataloglara: Boğaziçi Arşivleri'ne Doğru kitabı okuyucuyla buluşacak.

Boğaziçi Üniversitesi kurumsal hafızasını oluşturan yazılı ve görsel belgeleri ilk kez kapsamlı bir arşiv sergisiyle günışığına çıkıyor. 19. yüzyıl ortalarından 20. yüzyıl sonlarına kadar Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi'nin yazılı ve görsel dokümanlarının da bulunduğu sergide tarih, edebiyat, resim, mimarlık, arkeoloji ve dış politika gibi çok farklı alanlarda yazılı ve görsel belgeler yer alacak.

Osmanlı'nın son dönemlerinden günümüze geniş bir düşün ve kültür coğrafyasını konu alan sergi, 1850'li yıllardan 1980'lere kadar uzanan bir dönemi kapsayarak bir dönemin tarihine ışık tutuyor. Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dökümantasyon Merkezi bünyesinde bulunan dokuz farklı arşivden seçilen eserler, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Cengiz Kırlı'nın liderliğinde Nurçin İleri ve Burak Şuşut'un yer aldığı küratör ekip tarafından hazırlandı. Sergiyle eş zamanlı olarak raflarda yerini alacak ''Bavullardan Kataloglara: Boğaziçi Arşivleri'ne Doğru'' başlıklı kitap ise sergide yer alan ve alamayan ilk kez yayınlanacak belge ve bilgileri içerecek.

Robert Kolej ve Amerikan Kız Koleji'ne ait 200 bini aşkın yazılı ve görsel dokümandan örneklerin yer aldığı sergide, Bulgaristan Devlet Arşivleri'nde ve Bulgaristan Milli Kütüphanesi'nde bulunan Robert Kolej'e ait önemli sayıda belgenin dijital kopyaları ilk kez bu sergide günışığına çıkacak. Serginin Robert Kolej- Boğaziçi Üniversitesi Arşivleri bölümünde ayrıca İstanbul'da Başbakanlık Osmanlı Arşivleri ve Ankara'da Cumhuriyet Arşivleri'nde bulunan Robert Kolej, Amerikan Kız Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi hakkındaki belgelerle birlikte Osmanlı döneminde Servet-i Fünun, Asri Türkiye Mecmuası ile başlayıp Cumhuriyet, Milliyet, Meydan, Barış, Akşam gibi Cumhuriyet dönemi gazetelerine uzanan; yurtdışı basında ise New York Times ve National Geographic gibi yayınlarda çıkan haber ve yorumların dijital kopyalarından bir seçki de izlenebilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Bulgaristan Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title