Haberler

Batmanlı Wushucular Batmana 6 Madalya Kazandırdılar

Güncelleme:

Ankara'da gerçekleşen Wushu Sanda Taolu İller Arası Gazi Kupası elemelerinde Batman ekibi 6 madalya kazandı.

Madalya sevinci

Batman Spor Akademisi, kente 2'si altın, toplam 6 madalya ile döndü.

Ankara ilinde gerçekleşen Wushu Sanda Taolu İller Arası Gazi Kupası Şampiyonasına katılan Batman Spor Akademisi sporcu kafilesi üçüncülük kupası ile Batman'a döndü.

'Sokaktan Dünya Şampiyonluğuna' sloganı ile çıktığımız bu yolda her gittiğimiz şampiyonada önemli başarılar elde ettik" diyen, Türkiye Wushu Federasyonu Doğu ve Güney Doğu Genel Koordinatörü ve Batman Spor Akademisi kurucu hocası Abdulaziz Velioğlu; "10-13 Eylül tarihleri arasında Ankara Pursaklar spor salonunda gerçekleşen Wushu Sanda Taolu İller Arası Gazi Kupası Şampiyonasına 81 ilden katılım oldu. Wushu Sanda dalında gerçekleşen müsabakalarda 48 kiloda Yusuf Aslan ve 65 kiloda Ömer Coşkun Altın madalya, 65 kiloda Şükrü Ertuğrul Gümüş madalya, 56 kiloda Muhammed Aslan, 65 kiloda Deniz Baran ve artı 90 kiloda Ömer Durmaz bronz madalya olmak üzere toplam 6 madalya ile Batman'a döndük. Batman en az sporcu ile katıldığı Gazi Kupasında 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak takım halinde üçüncülüğü elde etti. Bu da % 100 lük bir başarı demektir. Kafilede bulunan ve müsabakalar öncesi rahatsızlanan bir sporcumuzu yarışmalardan çekerek Müsabakalarda 6 sporcu ile mücadele ettik ve sporcularımızın tamamı derece elde etmeyi başardı" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title