Haberler

Batman2 Bdp'li Kışanak: Önderimizin Özgürlüğü Bizim Elimizde "Rengimiz Sarı, Kırmızı, Yeşildir" Diye Konuştu

Bdp Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Batman'da Düzenlediği Mitingde, Kendi Anayasalarını Yazmak İçin 12 Eylül Referandumunu Boykot Ettiklerini Söyledi. Kışanak, "bizim Rengimiz Belli; Sarı, Kırmızı, Yeşildir. Rengimiz Bu Kadar Açık ve Net Ortada. Taraflarımızı En Güçlü Şekilde Örgütleyeceğiz. Onlar Bu Renkleri Kabul Edecek ve Onlar Bizim Yazdığımız Yeni Anayasayla Kürt Halkına Özgürlük ve Demokratik Özerk Kürdistan Gelecek" Dedi. Kışanak, Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı Kast Ederek, "önderimizin Özgürlüğü Bizim Elimizde" Dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Batman'da düzenlediği mitingde, kendi anayasalarını yazmak için 12 Eylül referandumunu boykot ettiklerini söyledi. Kışanak, "Bizim rengimiz belli; sarı, kırmızı, yeşildir. Rengimiz bu kadar açık ve net ortada. Taraflarımızı en güçlü şekilde örgütleyeceğiz. Onlar bu renkleri kabul edecek ve onlar bizim yazdığımız yeni anayasayla Kürt halkına özgürlük ve demokratik özerk Kürdistan gelecek" dedi. Kışanak, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı kast ederek, "Önderimizin özgürlüğü bizim elimizde" dedi.

Batman'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bezler, terör örgütünün 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne ilk silahlı eylemlerini planlayan ve 1986 yılında Şırnak'taki Küpeli Dağı'nda öldürülen Mahsum Korkmaz'ın posteri açıldı. BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 12 Eylül'de bütün Kürtler'in sandığa gitmeyeceğini öne sürerken, "Yok sayılmamak için yeni anayasa için sandığa gitmeyeceğiz ve boykot diyeceğiz" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, AK Parti'nin kendileri ve PKK'yı muhatap almadığını söyledi. Yıldız, Kürtler'in ne istediğini, referendumu neden boykot etme kararı aldıklarını anlatmak için meydanlarda olduklarını söyledi. Yıldız, şöyle dedi:

"Dilimiz var, kültürümüz var, üç rengimiz sarı, kırmızı, yeşilimiz var. Daha önce Kürdistan vardı, son 80 yıl ne oldu? Neden Kürdistan'a yasak getirildi. Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'la birlikte 1400 kişi cezaevinde. Bugüne kadar yapılan 3 Anayasa'da Kürtler yok. Diliniz, gazeteniz, siyasetiniz, irademiz anayasada yok. Hep yok sayıldık. Kürtler'e yönelik anayasa da hiçbir şey var mı? Bu anayasa paketi başkan ve siyasetçilerimizi serbest bırakacak mı? O zaman biz neden sandığa gidelim. Bu paket AKP'nin paketidir. İrademiz dışındadır, bu paketi kabul etmeyin. PKK'yi ve bizi muhatap almıyorlar. Bu paketi kabullenmiyoruz ve boykota gideceğiz."

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum paketini çıkartarak, 'halkımız bizi onaylıyor' ve 'Bizi tekrar iktidara getirin' diyecek. Kadın yoldaşlarım, daha geçenlerde AKP'nin Rize Belediye Başkanı tüm Kürt kadınlara hakaret etti. Ama o Başbakan Erdoğan Rize Belediye Başkanını kanatlarının altına alıp partiden ihracını önledi. 3 aylık kınama verdi. Biz Kürt kadınlar bunu kabul ediyor muyuz. Bu sandıkta Rize belediye başkanının söylediklerini boş sandıklarla Tayyip Erdoğan'a gönderecek miyiz? Erdoğan geçtiğimiz gün cenazelerimize işkenceyi savundu. Başbakan nasıl, hangi yüzle halkımızdan oy isteyecek? 12 Eylül'de öyle bir sandık göndereceğiz ki, bir daha insanlık suçu işleyenler cesaret alıp kapımızı çalamayacaktır."

"2 GERİLLAYI DEMOKRASİ ŞEHİDİ İLAN EDİYORUZ"

Kışanak, insanlık suçlarının sorumlusunun hükümet olduğunu, hesabını soracaklarını, kadınların, savaşın acısını çok çektiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Yüreğimiz yandı. Eller tetikten çekilsin diye ateşkes çağrısı yaptık, PKK'den olumlu yanıt geldi. Onlar ellerini tetikten çekip kamuoyuna duyurdular. Artık 'silahlar sussun' diyenlerin çağrısına herkesin destek vermesini istiyoruz. Tüm demokratik talebimizi ortaya koyarak askerin de elini tetikten çekmesini sağlamalıyız. Barışı korumak bizlerin görevidir. Türkiye'deki tüm demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz, lütfen bu çağrının arkasında durun. Van'da toprağa düşen iki gerillanın hesabını sorun. AKP hükümeti bu ölümlerden sorumludur. Bu suçtan kurtulmak istiyorsa bu olayın sorumlulara hesap sormalıdır. Van'da yaşamını yitiren iki gerillayı demokrasi şehidi ilan ediyoruz. Bu ülkede Kürtler bedeller ödeyerek demokrasi yolunu açtılar."

PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) operasyonunda BDP'li belediye başkanlarının da tutuklandığını anlatan Kışanak, Kürtler'in çok acı çekerek, belediye başkanlarını seçtiğini ve Meclis'e vekil yolladığını söyledi. Kışanak, şöyle dedi:

"Bunları hazmedemeyen AK Parti hükümeti siyaset soykırımı başlattı ve halkımızın seçtiği belediye başkanlarını cezaevine attılar. PKK eylemsizlik kararı aldı, ama AKP tavrını değiştirmedi. 1.5 yıldır belediye başkanlarımız ve Batman'ın yüzde 70 oyunu alan Nejdet Atalay cezaevinde. Meclis üyelerimiz cezaevinde. Bizzat Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı'nın talimatıyla içeri atıldılar. Kimse yalan söylemesin. Hukuksuz ortam, gizli tanık ifadelerine dayanan yalan yanlış ifadelerle AK Parti hükümeti, Kürtler'in onlara oy vermemesinden dolayı bunu yaptı. Atama krizini televizyon ekranlarında izliyorsunuz. Başkanlarımızın eline kelepçe takan savcıya Erdoğan destek çıkıyor. AK Parti hükümetine destek olmayacağız. Bunların yaptığı olumsuzlukları sabaha kadar saysak bitmez. Batman'da 12 Eylül günü, boykot oranı en az yüzde 70 çıkacak. Sizler güçlü bir çalışma yürütürseniz, şimdiye kadar bize oy vermemişlere anlatırsanız bu oran yüzde 70'lerin üzerine çıkacaktır. Batman'dan sandıklar Ankara'ya boş gidecektir. Toplumların tarihinde öyle kritik süreçler vardır."

ÖLDÜRÜLEN PKK'LIYA ÖVGÜ

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, terör örgütü PKK'nın Eruh ve Şemdinli'deki ilk saldırılarını planlayan ve 1986'da Küpeli Dağı'nda öldürülen Mahsum Korkmaz'ı gençlerin çok iyi bildiğini ve rehber edildiğini ileri sürdü. Kışanak, şöyle dedi:

"Mazlum Doğan, Diyarbakır zindanlarında demokrasi mücadelesi yapmasa biz buralarda olmayacaktık. Kürt halkı baskılar sürecinde başını kaldırmışsa ve onurlu mücadele vermişse, bizi yok sayan zihniyete karşı çıkmayı bilecektir. Mazlumlar'ın, Hayri Durmuş'ların emeğidir bu mücadele. Kürtler çok onurlu mücadeleler yaşadı, çok bedeller ödedi, bu inkarlara başa çıkma sürecindeyiz, onun için bu referandum sürecinde öyle güçlü bir sonuç çıkaracağız ki, bizi yok sayan ve bizi ortadan kaldırmaya çalışan bu anayasayı çöp kutusuna atacağız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda BDP'yi, MHP ve CHP ile aynı kulvarda olduğunu söylediğini belirten Gültan Kışanak, "Halkımız demokratik taleplerini referandum sandıklarını boş göndererek yeni bir anayasa çıkartmayı başaracaktır. Ana dilde eğitim, düşünce, örgütlenme, inanç özgürlüğü, başörtüsüne özgürlük için, bunların hiçbiri Tayyip'in anayasasında yok. 12 Eylül günü sandıklardan boykot çağrısı, evet, hayırlardan daha fazla çıkacaktır" diye konuştu.

Kışanak, 12 Eylül referandumunu yeni Anasaya yazmak için boykot ettiklerini bildirirken Abdullah Öcalan'ı kast ederek, "Önderliğimizin özgürlüğü de bizim elimizde" dedikten sonra şöyle dedi:

"Şimdiden yeni anayasamız hayırlı uğurlu olsun. Tayyip Erdoğan'a diyoruz ki; biz tarafımızı seçmişiz, sevginin, barışın, kardeşliğin tarafıyız. Bizim rengimiz belli sarı, kırmızı, yeşildir. Rengimiz bu kadar açık ve net ortada. Taraflarımızı en güçlü şekilde örgütleyeceğiz. Onlar bu renkleri kabul edecek ve onlar bizim yazdığımız yeni anayasayla Kürt halkına özgürlük ve demokratik özerk Kürdistan gelecek. AKP'nin anayasasın kap kara, hiçbir renk yok. Bizim anayasamızda tüm renkler olacak, bizim bu mücadelemiz aynı zamanda demokratik özerklik projesini sizlerle paylaşma ve tüm Türkiye'ye anlatma düşüncesidir. Demokratik özerkliği, sadece devletten beklemiyoruz, tüm halkımızı, tüm farklılığıyla örgütlü mücadeleye dönüştürme çabasındayız. Hepinizi bu mücadeleye en güçlü şekilde katılmaya, bedel vermeye, hizmet etmeye davet ediyoruz. Birlik, beraberliğimiz olursa başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Gelecek bizim ellerimizde, özgürlük ve eşitlik bizim elimizde. Önderimizin özgürlüğü de bizim elimizde. Diyalogun başlaması, örgütümüzün büyükleri irademizi açığa çıkarmalıyız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title