Haberler

Batman İl Müftüsü: Kavga Ve Darp Olayları Ramazan İle Bağdaşmıyor

Güncelleme:

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, kavga ve darp olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada "kavga ve darp olayları Ramazan ile bağdaşmıyor" dedi.

İl Müftüsü Hasan Çağlar; "Oruçlu insan kavga etmemeli"

Son günlerde yaşanan darp ve kavga olayları nedeniyle bir açıklama yapan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, özellikle Ramazan ayında hiç kimsenin kavga etmemesi gerektiğini belirtti.

Basında yer alan "Kavga ve Darp Raporu" haberine istinaden yaşanan olaylar nedeniyle üzüldüğünü belirten Müftü Çağlar, "Ramazan orucunun özüne yakışmayan bu hareketler, İslam'a ve insanlığa da sığmamaktadır" dedi.

Kuran-ı Kerimden ayet ve Hadis-i Şeriflerden de hadislerle kavga etmenin, darp olaylarının ve özellikle Ramazan orucunda buna benzer davranışlarda bulunmanın oldukça kötü olduğunu belirten Müftü Çağlar, "Allah'ın farz kıldığı oruç, emredildiği şekilde tutulursa ibadet olur, Allah'ın rızasını kazandırır. Hikmetlerine uygun tutulursa maddi ve manevi faydalar sağlar, dünyada insanla kötülükler arasında kalkan, ahirette de insanla cehennem arasında set olur. Müslüman, maddi ve manevi varlığıyla; akli, kalbi, fikri ve zihni ile; midesi, gözü, kulağı, dili, eli vs. azaları ile bu ibadete katılırsa asıl amaca ulaşılır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title