Haberler

Batman'daki Silahlı Saldırı

Saldırıda hayatını kaybeden Özcan Temel'in cenazesi toprağa verildi

Merkez Petrol Mahallesi'ndeki silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Özcan Temel'in (26) cenazesi Recepler köyü mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile çok sayıda partili katıldı. Cenaze töreninde konuşan Kışanak, saldırının bir cinayetin ötesinde vahşi hislerle işlenmiş bir vahşet olduğunu söyledi.

Bu cinayetin planlı bir cinayet olduğunu savunan Kışanak, "Bu cinayet şebekeleri Türkiye'de tetikçi devlet zihniyetinin, derin devlet zihniyetinin, Ergenekoncu devlet zihniyetinin tetikçisi durumundadır. Cinayeti aydınlatmak, katilleri bulmak devletin işidir, polisin işidir. Ancak en az onlar kadar Hüda-Par da sorumludur. Hüda-Par ve ona yakın bütün çevreler açıkça bu cinayeti kalkıp lanetleyecekler, kınayacaklar, karşısında tavır alacaklar ve katilleri bulup adalete teslim edecekler. Ancak o zaman sorumluluktan kurtulabilirler."

Bu arada Hüda-Par Batman İl Başkanı Aydın Gök de saldırıyı düzenlediği basın toplantısıyla kınadı.

Saldırıda hayatını kaybeden Temel ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Gök, "Bir gencimizin hayatını kaybetmesi ve birkaç kişinin de yaralanması olayında partimizi suçlama kolaylığına kaçmak, asıl failleri himaye etmektir. Bu suçlama ve iftiralar, faillerle suç ortaklığından farksızdır. Saldırının partimizle hiçbir ilgisi yoktur" dedi. - Batman

Kaynak: AA / Politika

Aydın Gök Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title