Haberler

Batman'daki Silahlı Kavga

Batman'da 1 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davaya devam edildi.

Batman'da geçen yıl kasım ayında bir düğünde yaşanan ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davaya devam edildi.

Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında sanık ve maktül avukatları ile tarafların aileleri hazır bulundu. Batman Emniyet Müdürlüğünün mahkemeye çıkarılmasında herhangi bir sakınca olmadığı yönündeki görüşüne rağmen mahkeme heyeti, tutuklu sanık V.G'yi güvenlik gerekçesiyle duruşmaya çıkarmadı.

Duruşma, delillerin tam olarak toplanmadığı ve gizli tanık beyanının henüz alınmadığı gerekçesiyle 15 Mayıs'a ertelendi.

Duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan sanık avukatı Hüdapar Merkez İlçe Başkanı Veysel Topkan, "Olay tarihinden itibaren 5 ay geçmesine rağmen tutuklu bulunan müvekkilim V.G, bugün yine duruşmaya getirilmedi. Sırf dosya faili meçhul kalmasın diye uydurma bir gizli tanık beyanıyla, 5 aydır mağdur edilen V. G.'nin duruşması güya davanın nakil süreci devam ediyor diye bir kez daha ertelendi. Bir de mahkeme heyetinin değişmesi söz konusudur. Bir sonraki celse, 'bu defa heyet değişti, heyet dosyaya hazırlanamadı ve yeniden erteleyelim' diyecekler. Daha sonra adli tatil diyecekler. Bu şekilde bu haksız tutuklama devam edecek ve tutukluluk bir ceza infazına dönüşecek" dedi.

Duruşmanın ardından konuşan BDP İl Başkanı Serdar Atalay ise "Sanığın mahkemeye getirilmemesi mahkemenin uzamasına neden oluyor. Bu davanın bir an önce neticelenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Batman'da 2 Kasım 2013 tarihinde İpragaz Mahallesi'nde bir düğünde yaşanan kavgada Özcan Temel (28) hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title