Haberler

Batman'da Uluslararası Tenis Turnuvası Başladı

Batman'da uluslararası sporcuların katıldığı dünyanın en önemli tenis turnuvalarından biri olan ATP Challenger Uluslararası Tenis Turnuvası başladı.

Batman'da uluslararası sporcuların katıldığı dünyanın en önemli tenis turnuvalarından biri olan ATP Challenger Uluslararası Tenis Turnuvası başladı.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ve Batman Valiliği'nce organize edilen turnuva, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) sosyal tesislerinde yer alan TTF'ye ait kortlarda start aldı.

"Bölgeye büyük katkı sağlayacak"

TTF Turnuva Direktörü Özgür Ergüden, yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu turnuvanın yıl içerisinde 6 defa düzenlendiğini söyledi.

Ergüden, turnuvada dünya sıralamasındaki ilk 100 ile ilk 350 arasındaki sporcuların mücadele edeceğini anlattı.

Dünyanın en önemli tenis turnuvalarından birinin Güneydoğu'da yapılmasının bölge açısından önemli olduğuna değinen Ergüden, şöyle dedi:

"Turnuvanın bölgede yapılıyor olması bölgenin tanınması açısından çok önemli. Bölgenin dünya çapında tanınması önemli.  Sporcular buraya gelirken çeşitli ön yargıları vardı. Ama şu anda hepsi inanılmaz mutlu ve huzurlu. Turnuvanın burada yapılmasının bölgeye büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Batman'da çok genç sporcu gördük. Bu turnuva onlara iyi örnek olacaktır. Onların gelecekteki hedeflerini yönlendirecektir. O yüzden bölge için çok faydalı olacağını düşünüyorum"

"Burada barışın olduğunu görüyoruz"

Litvanya'dan turnuvaya katılan Laurynos Griseliz, Türkiye'de çeşitli turnuvalara katıldığını ancak Batman'a ilk kez geldiğini söyledi.

Batman'ın doğuda ve Suriye sınırına yakın olması nedeniyle gelmeden önce çeşitli kaygılar taşıdığını kaydeden Griseliz, "Ama şu anda organizasyon çok iyi, her şey çok güzel. Bulunduğumuz yer ve yemekler çok güzel. Burada barışın olduğu, her şeyin yolunda olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Aralarında İtalya, İsrail, Bulgaristan, Litvanya, Japonya, Hindistan ve Avustralya'nın da bulunduğu 17 ülkeden 50 sporcunun katıldığı turnuva 12 Nisan'da sona erecek. Turnuvada şampiyon olan sporcuya 42 bin 500 avro ödül verilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Batman Valiliği Litvanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title