Haberler

Batman'da BDP'li Başkan'dan Başbakan'a Tepki

Batman Belediye Başkan Vekili BDP'li Serhat Temel, "Verdiği 5'lik desteği bile kalkıp böyle seçim öncesi, malzeme yapmasını ayıplıyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman mitingi sırasında, BDP'li belediyelerin hizmet yapmadığı yönündeki sözlerine tepki gösteren Batman Belediye Başkan Vekili BDP'li Serhat Temel, "Verdiği 5'lik desteği bile kalkıp böyle seçim öncesi, malzeme yapmasını ayıplıyorum. Kim yalan söylüyorsa zift yesin" dedi. BDP'nin Batman'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Bengi Yıldız ise "Yalancının mumu yatsıya kadar sürmedi" diye konuştu.

İki gün önce 'kent tarihinin en büyük projesi' olarak adlandırılan atık su arıtma tesisinin açılışını gerçekleştiren Batman Belediyesi, bugün de 2011 yılı asfalt sezonu çalışmalarına başladı.

Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve bağımsız milletvekili adayı Bengi Yıldız, BDP'li belediyeleri hizmet yapmamakla suçlayan Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarını hayretle izlediğini belirten Başkan Vekili Temel, geçen sene yapılan asfalt çalışmalarında 125 bin ton asfalt kullanıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu sene de bu performansımızı kaybetmeden 100 bin ton asfalt dökmeyi planlıyoruz. Biliyorsunuz Başbakan dün Batman'daydı. Ben yaptığı konuşmayı televizyondan izlerken hayretler içinde kaldım. Başbakan ve burada aday olan bakanı, işini, gücünü bırakmış BDP'li belediyelere iftira atmaktan başka hiçbir iş yapmıyor. Kuru sıkı söylemlerden söyleyeceği sözü yok gibi. 'Ana arterleri biz yaptık. Asıl ara sokaklara bakın, ara sokaklar berbat' diye bir açıklama yapmış Başbakan. Aradan tam bir gün bile geçmeden işte görüyorsunuz; biz planlamamıza uygun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. "

Çalışmaların önceden belirlenen takvime göre yapıldığını anlatan Başkan Vekili Temel, şöyle devam etti:

"Biz, hazırladığımız raporlar, tespit ettiğimiz ihtiyaçlar çerçevesinde en iyi şekilde çalışmalarımızı bir program dahilinde yürütüyoruz. Şu anda ekiplerimizin asfalt döktüğü bu cadde, gördüğünüz gibi Batman'ın ne bir ana arteri, ne de çalışan ekipler Karayolları ekipleri, ne de biz burada misafir sanatçıyız. Biz burada Batman Belediyesi olarak asfalt sezonumuzu başlattık ve Başbakan'ın yalanını, bir gün dolmadan deşifre ettik. Yeri gelmişken şunu da belirteyim; İşte 'Biz bütüm (asfalt) verdik' diyor. Doğrudur, geçen sene TPAO'nun bize verdiği 500 ton civarında bir bütüm (asfalt) miktarı söz konusu. Bu geçen sene yaptığımız asfalt çalışmasının, maliyet anlamında söylüyorum, yüzde 5'i bile değil. Yalnız bu yüzde 5'lik desteği bile kalkıp böyle seçim öncesi, düzeysiz bir malzeme yapmasını gerçekten ayıplıyorum. Halk dilinde de bütüme zift deniliyor. Eğer çok ihtiyaçları varsa o bütümü onlara geri verelim. Kim yalan söylüyorsa zift yesin. "

BDP'nin Batman'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Bengi Yıldız ise "Daha üzerinden bir gün geçmeden Başbakan'ın Batman'da söylediği yalanları ortaya çıkarıyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı. Görmüyorlar tabi, görmek istemiyorlar. Başkanımızın belirttiği bu cadde AKP milletvekili adayının otelinin tam önünde. Tesadüf olmuş, ama iyi olmuş. Görmeleri bakımından da gayet isabetli olmuş" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title