Haberler

Batman'da Atık Pil Toplama Kampanyası

Batman Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte okullarda Atık Pil Toplama Kampanyasını başlattı.

Batman Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte okullarda Atık Pil Toplama Kampanyasını başlattı.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, kampanyanın amacının çevre bilincinin geliştirilmesi çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Özdemir, "Bizim bu kampanyamıza sadece okullar değil, tüm eğitimcilerimiz, kurumlarımız, ailelerimiz, yani tüm halkımız katılmalı. Herkesin göstereceği duyarlılık, çocuklarımıza çevrenin korunma bilincinin kazandırılmasında etkili olacaktır" dedi.

Atık pillerin, evsel atıklarla karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Atık piller, çöpe, ateşe, su kaynaklarına atılmamalı ve toprağa karışacak şekilde bırakılmamalı. Aksi taktirde, pillerin dış kabı zamanla delinerek içindeki kimyasal maddeler toprağa ve sulara karışır. Onun için kullandığımız radyo, el feneri, CD çalar, oyuncak, işitme cihazı kol saati, masa saati, cep telefonu gibi cihazlarda kullanılan piller bittiği zaman, çöpe atmadan ayrı bir yerde biriktirerek, bunları daha sonra okullardaki atık pil toplama kutularına bırakmak gerekiyor."

Kentteki tüm okullarda 30 Nisan 2015 tarihine kadar sürecek kampanyanın sonunda en fazla atık pil toplayan ilk 3 okula, düzenlenecek törenle çeşitli ödüller verileceği bildirildi.

Batman Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü'nün yürüttüğü kampanya kapsamında okullara, atık pil toplama kutusu ve eğitim materyalleri dağıtıldı. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Sabri Özdemir Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title