Haberler

Batman'da 11 Saat Süren Ameliyatla Bacak Kemiğinden Yüz Onarımı Yapıldı

Batman'da 6-8 Ekim olayları sırasında yüzüne isabet eden av tüfeği saçması üzerine çene kemiği parçalanan 9 yaşındaki Adem Yılmaz, 11 saat süren bir ameliyatla bacak kemiği ve dokusuyla yüz onarımı yapıldı.

Batman'da 6-8 Ekim olayları sırasında yüzüne isabet eden av tüfeği saçması üzerine çene kemiği parçalanan 9 yaşındaki Adem Yılmaz, 11 saat süren bir ameliyatla bacak kemiği ve dokusuyla yüz onarımı yapıldı.

Batman'da 6-8 Ekim 2014'de meydana gelen olaylar sırasında yüzüne av tüfeği saçması isabet eden Adem Yılmaz'ın çene kemiği parçalandı. Hayati tehlikesi olmayan küçük Adem'in annesi Aliye ve babası Hasan Yılmaz, çocuklarının tedavisi için 2 yıl boyunca bir çok hastane ve doktora gitmesine rağmen bir çözüm bulamadı. Son olarak Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne giden Yılmaz ailesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fırat Acar ile görüşüp olumlu haber alınca hemen ameliyata başlandı. Acar, ekibiyle birlikte Adem Yılmaz'a 11 saat süren ameliyatla sağ ayağından aldıkları kemik ve doku ile yüzündeki görüntü ve çene kemiği onarımını başarılı bir şekilde tamamladı.

Çene alt kemiğinde 2 ayrı bölümde, 7 santimlik kemik kaybı olduğunu belirten Op. Dr. Fırat Acar, "Hastanın alt çenesinin iki ayrı segmentinde yaklaşık 7 santimlik kemik kaybı ve yüzün sağ tarafında geniş doku kaybı vardı. Bacağından alınan fibula adı verilen kemik, alt çene kemiği anatomisine uygun olarak şekillendirilip beraberinde cilt ve kas dokusu ile yüze nakledildi. Dokular yaklaşık 11 saat süren bir operasyonla, damar yapıları korunarak, mikro cerrahi yöntemlerle transfer edildi. Vücudun bir bölümünde meydana gelen bu tür doku kayıplarının, başka bir bölgeden alınan ve serbest flep adı verilen dokular ile onarılması işlemi Türkiye'de ve hatta dünyada ancak belirli merkezlerde gerçekleştirilebilen, özel bilgi, eğitim ve titiz bir çalışma gerektiren operasyonlardır. Batman'da hatta bölgemizde 9 yaşındaki hastaya bu uygulama ilk kez yapılmaktadır" dedi.

Başarılı ameliyatın sonucunda çenesine tekrar kavuşan Adem Yılmaz'ın annesi Aliye Yılmaz, oğlunun yeniden sağlam bir çeneye sahip olmasına sevindiğini belirterek, "Bir kaza sonucu oğlumun çenesi dağıldı. Bu kaza benim için dünyanın sonuydu. Büyük merkezlerdeki hastanelere gittik ama bir sonuç alamadık. Çareyi Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde bulduk. Doktorumuz Fırat Acar, bize çare oldu ve bir dünya bağışladı. Oğlumun çenesine müdahale ederek başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Doktor beyden çok memnunuz, Allah'a çok şükür çocuğumun çenesi düzeldi. Böyle bir başarılı operasyonu beklemiyorduk" diye konuştu.

Baba Hasan Yılmaz da, oğlunun tedavisi için sık sık Ankara'ya götürdüğünü ancak çözüm bulamadıklarını belirterek, "Ameliyat, beklediğimizden de başarılı geçti. Çocuğum ameliyatı başarıyla gerçekleşmesine çok sevindik. 1.5 yıldır tedavisi için Ankara'ya götürüp getiriyordum. Bazı hastaneler 'yaparız', bazıları ise 'ameliyatı yapamayız' dediler. Çocuğumu Batman'a getirdim, doktorumuz 'ameliyatı yaparım' dedi. Ameliyat beklentimizin üzerindeki bir başarı ile sonuçlandı. Batman'da bu ameliyatın yapılmasından dolayı memnunuz, doktor ve ekibine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Yılmaz Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title