Haberler

Başkan Özdemir : Herkes Kobane'ye Sahip Çıksın

Güncelleme:

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, "İnsanım diyen herkesin Kobane'ye sahip çıkması lazım" dedi.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, "İnsanım diyen herkesin Kobane'ye sahip çıkması lazım" dedi.

Özdemir, Batman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında, IŞİD'in 2 Temmuz'da Suriye'nin Kobane kentine yönelik başlatmış olduğu saldırıların tüm hızıyla devam ettiğini, yapılan saldırlara karşı uluslararası güçlerin ve medyanın sessiz kalmasını Kürtlerin mücadelesini boşa çıkarmaya yönelik olduğunu savundu.

Aynı günlerde İsrail'in mübarek ramazan ayı demeden Filistin'e bomba yağdırdığını kaydeden Özdemir, "Başta ulusal medya olmak üzere cemaatler, Diyanet, sivil toplum kuruluşları ayağa kalkıyor. İsrail'e lanet yağdırıyor. Elbette ne İsrail ne de IŞİD saldırılarını hiç bir vicdan sahibi kabul etmez" dedi.

Özdemir, şöyle konuştu:

"IŞİD Rojava'da İslam şemsiyesi altında Müslüman Kürtlere karşı cihat açıyor. O da İsrail siyonizmi ile aynı işi yapıyor. Ne mukaddes ramazan ayını ne de Müslüman dinliyor. Ancak Filistin için ayağa kalkanlar söz konusu yanı başlarındaki Kürtler olunca kılları bile kıpırdamıyor. Bizler sonuna kadar Kobane halkına sahip çıkacağız. İnsanım diyen herkesin Kobane'ye sahip çıkması lazım. Zekatı, fitresi olan Kobane halkına versin. Orada elektrik, gaz ve gıda sıkıntısı had safhada, herkesi yardım yapmaya çağırıyorum" - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Sabri Özdemir İsrail Batman Kobani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title