Haberler

Batı Karadeniz Emıtt Fuarı'nda

Bartın, Karabük ve Zonguldak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) tanıtıldı.

Bartın, Karabük ve Zonguldak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtıldı. Fuara katılanlar stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Bartın, Karabük ve Zonguldak bu yıl Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) öncülüğü ile 19'uncusu düzenlenen dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olarak gösterilen Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) İstanbullularla buluştu. Stantların yoğun ilgi gördüğü fuarda, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ın yöresel, kültürel ve tarihsel değerleri tanıtıldı.

BARTIN STANDINA BÜYÜK İLGİ

Bartın'a ait değerlerin ve Bartın lezzetlerinin yer aldığı Bartın standında, "Bartın Şehir Rehberi" uygulaması da ilk kez kamuoyuna tanıtıldı. Bartın standını ziyaret eden Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun da incelediği yeni uygulama cep telefonları, tablet bilgisayarlardan ücretsiz olarak indirilebilecek.

Stant ziyaretinde konuşan Vali Azizoğlu, Bartın'ın yabancı turistler tarafından da ziyaret edildiğini belirtti.

Azizoğlu, "Bartın belki de Batı Karadeniz'de birçok insanın bilmediği, Türkiye'nin birçok yerinden insanların geldiği ve turizmin hızla geliştiği. Aynı Akdeniz ve Ege'de insanların denize girdiği koyların ve sahillerin olduğu Batı Karadeniz'in en güzel yerlerinden birisidir. 2014 yılı itibariyle gelen ziyaretçi sayesi toplam 700 bini buldu. Bu demek ki Bartın turizm açısından hem dünya da hem de Türkiye'de bilinen bir şehir. Birçok yeri ile toplam 35 kilometreyi bulan sahil şeridi ile yazın 3 ay denize girebilecek hem de dağlarında yaylalarında turizm faaliyetlerinin icra edilebileceği bir saklı cennet manasına gelen bir bölge. Avantajımız olduğu kadar dezavantajımız da var gelen insanlarımızı ağırlayabileceğimiz ve onları barındırabileceğimiz çok büyük turizm alt yapılarına henüz sahip değiliz. İnanıyoruz ve güveniyoruz ki bu turizm fuarları vesilesi ile turizmcileri ve yatırıcıları bölgemize çekelim. Batı Karadeniz'in cennet yeri olan Bartın sahillerinde turizmi hızlandıralım istiyoruz" dedi.

SAFRANBOLU EVLERİ TANITILDI

Karabük tarihinin ve dünyaca ünlü Safranbolu Evleri'nin sergilendiği Karabük standında bulunan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, amaçlarının Karabük'ü en doğru ve güzel şekilde tanıtmak olduğunu vurguladı.

Vali Alimoğlu, "Bu fuara biz BAKKA ile vilayetimiz, kültür müdürlüğümüz ve belediyemizce beraber katılıyoruz. Gördüğüm kadarıyla canlı ve başarılı bir fuar bizlerde ilimizde tanıtılmasını istediğimiz hususları bu fuarda tanıtmaya gayret ediyoruz. Karabük, bilindiği gibi özellikle Safranbolu münasebeti ve diğer tabi güzellikleri, coğrafyası ve yeşilliği münasebeti ile bilinen bir il ama biz bunları yenileyip tazeleyip ve bir kez daha en güzel şekilde tanıtmak istiyoruz. Çünkü bizim iktisadi kaynaklarımızdan birisi sanayi ve öbürü de turizmdir. Bu konuda önemle üstünde duruyoruz. Güzel gelişmeler olduğuna inanıyoruz. Konaklama tesisleri gelişecek keza gelen turistlerimizin ve ziyaretçilerimizin memnun olması için her türlü tedbiri alıyoruz. Yani Karabük'e gelenler memnun ayrılsın ve gelen tekrar gelsin istiyoruz. Bu yüzden bu faaliyetin içindeyiz" diye konuştu.

ZONGULDAK, FUARDAKİ YERİNİ ALDI

Batı Karadeniz'in incisi olarak bilinen ve kömür işletmeciliği ile tanınan Zonguldak standına da yoğun ilgi gösterildi. Fuar'da tarihi dokusu ve güzellikleriyle tanıtılan Zonguldak standına da fuara katılanlar tarafından yakın ilgi gösterildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Karadeniz Zonguldak Karabük Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title