Haberler

Batı Akdeniz Doğaltaşı, Uluslararası Projelerde

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Maden Komitesi Başkanı Akın: "Yurt dışında başta oteller ve alışveriş merkezleri olmak üzere, rezidanslarda, devlet binalarında bölgemizin işlenmiş doğaltaş çeşitleri kullanılıyor"

Batı Akdeniz'den çıkartılan ve yine Batı Akdeniz'deki fabrikalarda işlenen doğaltaşlar, uluslararası projelerin vazgeçilmezi oldu. Asya'dan Avrupa'ya, Arap Yarımadası'ndan Amerika'ya kadar birçok mega inşaat projesinde bölgenin işlenmiş doğaltaşı kullanıdığı kaydedildi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nden yapılan açıklamada, Avrupa'nın doğaltaş rezervleri tükenmeye başladığını bu nedenle doğaltaş rezervine sahip olan Türkiye'ye inşaat sektörünün yöneldiği belirtildi. Kaliteli ve farklı desenlerdeki doğaltaş çeşitleri ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye, sektörün marka ülkelerinden oldu. Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz ise kaliteli doğaltaş çeşitleriyle uluslararası mega projelerde yer almaya başladı.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Maden Komitesi Başkanı Ercan Akın, Batı Akdeniz doğaltaş sektörünün adını ilk etapta ham blok üretimi ve ihracatı yaparak duyurduğunu kaydetti. Ardından Antalya, Burdur ve Isparta illerine kurulan fabrikalarla ham blokların işlenip, mamul haline getirildiğini ifade eden  Akın, "Kurulan fabrikalar istihdam sağladığı gibi doğaltaşta katma değer yaratılmasını da sağladı" dedi.

Gelinen noktada Batı Akdeniz'de üretilen doğaltaşların uluslararası mega projelerde yer almaya başladığını söyleyen Akın, "Yurtdışında başta oteller ve alışveriş merkezleri olmak üzere, rezidanslarda, devlet binalarında bölgemizin işlenmiş doğaltaş çeşitleri kullanılıyor. Doğaltaşlarımız, uluslararası projelerin dış cephe kaplamalarında, iç cephe kaplamalarında, banyo ve mutfaklarda, odaların tabanlarında kullanılıyor" diye konuştu.

Batı Akdeniz'de üretilen doğaltaşın kullanıldığı her projenin bir sonraki projenin önünü açtığını kaydeden Akın, sektör turizm, tarım ve sanayiden sonra bölge ekonomisinin lokomotifleri arasına girdiğini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Akın Antalya Türkiye Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title