Haberler

"Başsavcının Zabıta Görevi Yoktur"

Güncelleme:

AKP'den Yalçınkaya'nın Açıklamalarına Sessiz Kalan Partilere Sert Tepki

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, başörtüsü sorununun çözümüne yönelik görüşmeler devam ederken, yaptığı açıklamaya siyasi partilerin tavır göstermediği eleştirisini getirdi.

Yalçınkaya'nın açıklamalarının Meclis'e yönelik bir emir ve talimat doğrultusunda yapıldığını belirten Bozdağ, "Burada kınanması gereken asıl husus ise, Yalçınkaya'nın açıklamalarına bir kısım siyasi partinin sessiz ve bir kısım siyasi partinin de tasvipkar açıklamalarda bulunmasıdır. Bu açıklamaya bir kısım siyasi partinin sessiz kalması, sineye çekmesi demokrasi adına utanılacak bir durumdur" dedi.

Bozdağ, yaptığı açıklamada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, dün Meclis'te başörtüsü sorunun çözümüne yönelik siyasi partilerle yapılan görüşmeye eş zamanlı yaptığı açıklamayı hatırlattı. Siyasi partilerin söz konusu açıklamaya ortak tavır göstermeleri gerektiğini savunan Bozdağ, "Burada kınanması gereken asıl husus ise, Yalçınkaya'nın açıklamalarına bir kısım siyasi partinin sessiz ve bir kısım siyasi partinin de tasvipkar açıklamalarda bulunmasıdır" görüşlerini dile getirdi.

Başörtüsü sorununu CHP'nin gündeme getirdiğini ve konuda da çözüm sözü verdiğini hatırlatan Bozdağ, Yalçınkaya'nın, başörtüsünün çözümüne yönelik siyasi partilerin görüşmelerini tehdit eden açıklamalarını CHP'nin övdüğünü savundu. Bozdağ, "CHP maalesef bir yandan "başörtüsü sorununu biz çözeriz' derken, bu sorunun çözümüne dair çalışma yapılmasını, müzakere yapılmasını görüşmek üzere bir araya gelip konuşmayı men eden ve görüşmeleri üstü kapalı tehdit eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamalarına tavır koymak yerine övebilmiştir" dedi.

Yalçınkaya'nın açıklamalarına siyasi partilerin, ortak bir demokratik refleks göstermeleri, ortak tavır koymaları gerektiğini dile getiren Bekir Bozdağ, "Bu açıklamaya bir kısım siyasi partinin sessiz kalması, sineye çekmesi demokrasi adına utanılacak bir durumdur" sözleriyle suçlama getirdi.

Bozdağ, tavır göstermeyen siyasi partileri "Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin bir kısmının, hala demokrasiyi içselleştiremediklerinin somut bir göstergesidir" sözleriyle de eleştirdi.

-"YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISININ ZABITA GÖREVİ YOKTUR"-

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın açıklamalarını, "siyasete bütün siyasi partilere parlamentoya buyurgan bir müdahale" olarak yorumlayan Bozdağ, "Bunun muhatabı ve parlamento ve bütün siyasi partilerdir" diye konuştu.

Demokratik toplumlarda Cumhuriyet Başsavcısı'nın bu tür açıklamalar yapamayacağını ve yapmayı da aklına dahi getirmeyeceğini dile getiren Bozdağ, "Yasa koyma yetkisi TBMM'nindir. Yargı görevi yapanların yetkisi ise konulan yasalara uyması ve uygulamasıdır. Yasa koyucu yerine geçerek, kural koymak ya da daha da kötüsü yasa koyucunun üstüne geçerek, emir ya da talimat vermek değildir" dedi.

Yalçınkaya'ya sert sözlerle yüklenmeye devam eden Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı dahil, herhangi bir kurum kişi yada organ TBMM'ye talimat veremeyeceği görüşünü dile getirerek, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kanunlara uyan ve uygulayan bir kurum olup zabıta görev yetkisi yoktur. Yaptığı açıklamalarla makamını zabıta görevi yapan bir anlayışla yaklaştığı anlaşılmaktadır" diye konuştu.(ANKA)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title