Haberler

Başsavcı Apaçık, Veda Yemeğinde Gözyaşlarını Tutamadı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Ramazan Apaçık’a veda yemeği verildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Ramazan Apaçık'a veda yemeği verildi.

BAŞSAVCI APAÇIK, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2014 son bahar kararnamesi ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından Kahmanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Ramazan Apaçık ile eşi Hakim Figen Apaçık'a veda yemeği düzenlendi.

Dedeman Palandöken Ski Lodge'de düzenlenen veda gecesine Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Korkmaz, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Öztürk, 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Kahya, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Sadık, Taşkın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Kılıç, Horasan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başyara, hakim, savcılar, avukat ve adliye personeli katıldı.

Duygulu anların yaşandığı veda gecesinde Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Adliye Yazı İşleri Müdürleri, hizmet anısına birer plaket verdi. Gecede Başsavcısı Ramazan Apaçık ile ile Asliye Hukuk Hakimi eşi Figen Apaçık, gözyaşlarını tutamadı.

ADALET KOMİSYONU BAŞKANI OFLUOĞLU,"GURURLA GÖREV YAPTIM"

Törende duygu yüklü konuşma yapan Adalet Komisyonu ve Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol Ofluoğlu,"Erzurum'da görev yaptığımız süre içerisinde Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Ramazan Apaçık, eşi değerli meslektaşımız Figen Apaçık ile çok güzel, çok anlamlı, huzurlu aynı zamanda mesleki anlamda başarılı günler geçirdiğimizi düşünüyorum. Ben şahsen kendi adıma çok üzüntülüyüm. Bu güne kadar omuz omuza gururla görev yaptım. Bunu gurla söylemek isterim ki, Başsavcımız Ramazan Apaçık ile çalışmamız iki kardeş gibi, iki arkadaş, iki dost gibi uyum içerisinde çalıştık. Hakim Figen Apaçık'a, Başsavcımız Ramazan Apaçık'a yeni görev yerinde, mutlu, huzurlu, başarılarla uzun bir ömür diliyorum. Tüm aile bireyleri ile yakınları ile Allah ömürlerini bol etsin, yolunuz açık olsun. Ben kendi şahsım ve tüm meslektaşlarım adına adliye üzerinde meslektaşlarım adına var olan hakkımı helal ediyorum. Yaptıkları hizmetleri nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisine müteşekkiriz. Yeni görev yerinde hem insanı ilişkilerinde, arkadaşlık kuracak ve sevilecek ve sevilecektir." Dedi.

BARO BAŞKANI TERZİOĞGLU,"SICAK İLGİSİ BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR"

Başsavcı Apaçık'ın Erzurum'da iz bıraktığını ifade eden Baro Başkanı Faruk Terzioğlu ise,"Görev yaptığı süre içinde Başsavcı Apaçık'ın kurumsal ilişkisi, özellikle savunma mesleğine ve savunma mesleğinin mensuplarına yakın ilgisi, anlayışı, son derece mutlu etmiştir. Erzurum'da yaptığı hizmetlerle Ramazan Apaçık adına güzel bir iz bırakmıştır. Ben inanıyorum ki, her gittiği yerde buradakinden daha çok başarılı olacaktır. Erzurum'dan aldığınız dua, sıcak ilişkiler, inşallah bundan böyle daha güç katacaktır. Biz sizi seviyoruz. Kahramanmaraş'taki görevinizde başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun"

BAŞSAVCI APAÇIK,"ÖNEMLİ OLAN, SEVMEK VE SEVİLMEK"

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ise, "Öncelikle bütün amacımız sevmek ve sevilmektir. Bunu Erzurum'da başardıysak, ben de çok mutluyum. Özellikle Erzurum'da çalışmaktan büyük onur duydum. Ailemle birlikte Erzurum' çok sevdik. Erzurum'da, sevinçler yaşadık, acılar yaşadık. Acılar bizi daha da çok kenetledi. Erzurum bizim için büyük bir mutluluk ve onurdu. Sizlerden ayrılmak, sizlerden uzaklaşmak gerçekten zor olacak. Her şey için teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'ta kapımız ve gönlümüz sizlere açık. Bu gece bizleri yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarıma sizlere teşekkür ediyorum. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum, sizlerde hakkınızı helal edin. "

BELEŞ MEHMET,"BABA, BEN SENİ ÇOK SEVDİM" SÖZÜ DUYGULANDIRDI

Veda törenine katılan ve Erzurum protokolünün sevile ve 'Down sendromu' rahatsızlığı bulunan renkli kişilikli 'Beleş Mehmet' lakaplı Uğur Laçin'de veda yemeğinde yaptığı konuşmada, "Baba, ben seni çok sevdim" ifadesi Cumhuriyet Başsavcısı Apaçık'ı duygulandırdı.

Plaket törenin ardından, Erzurum Bar Ekibi'nin oyunu ile devam eden gecede hakim, savcı, avukat ve adliye personeli müzik eşliğinde eğlendi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Kahramanmaraş Palandöken Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title