Haberler

Başmüzakereci Egemen Bağış: AB Sürecini İleri Götürme Çabamız 2010'da da Sürecek

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İktisadi Kakınma Vakfı (İkv) Çalışmalarının, "AB Süreci Durmuştur" Şeklinde Düşüncelere En İyi Cevap Olduğunu Belirterek, 2010 Yılında AB Sürecini İleriye Götürmek İçin Çabaların Devam Edeceğini Açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İktisadi Kakınma Vakfı (İKV) çalışmalarının, "AB süreci durmuştur" şeklinde düşüncelere en iyi cevap olduğunu belirterek, 2010 yılında AB sürecini ileriye götürmek için çabaların devam edeceğini açıkladı. Bağış, İktisadi Kalkınma Vakfı yönetim kurulu ile İstanbul'da biraraya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin AB katılım sürecindeki kararlılığını vurgulayan Bağış, süreç hakkında bilgi verdi. Bağış, 2009'da olduğu gibi 2010 yılında da AB sürecini ileriye götürmek için çabaların devam edeceğini söyledi.

-YAŞANAN SÜREÇ, DEMOKRATİK TÜRKİYE'NİN DOĞUM SANCILARI-

Türkiye'nin yaşadığı iç çalkantıların müzakere sürecini de olumsuz etkilediğini dile getiren Bağış, yaşananların daha demokratik bir Türkiye'nin doğum sancıları olduğunu belirtti. Bağış, bu sürecin bir fasıl açmak değil zihin açma süreci olduğunu ve toplumun her kesiminin üzerine düşen fedakarlıklar bulunduğunu ekledi. Bakan'dan sonra söz alan ABGS Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır ise bu sürecin kamu ve özel sektörün el ele vermesi ile en iyi şekilde yönetilebileceğini söyledi.

İKV Yönetim kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, sürecin iş dünyasının içinde faaliyet göstereceği ekonomik ve hukuki ortamın değişmesi anlamına geldiğini belirtti. AB üyeliğinin gerektirdiği dönüşümün oldukça maliyetli olduğu ve bu sebeple sürecin çok iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Kabaalioğlu, sivil toplumla müzakere ekibi arasında sürekli ve kurumsallaşmış, karşılıklı bilgi aktarımı mekanizmasının gerekliliğine dikkat çekti.

-AB İLE VİZEDE İLERLEME OLMADI-

Kabaalioğlu , AB tarafından serbest ticaret anlaşmalarının gümrük birliği nedeniyle, Türkiye ile söz konusu ülkelerle aynı anda müzakere edilmesi, aynı anda yürürlüğe girmesi gereğini söyledi. Vize uygulaması konusunda da önemli bir ilerleme olmadığını dile getiren Kabaalioğlu, bu durumun iş adamlarının AB pazarında eşit koşullarda var olmasını engellediğini savundu. Hırvatistan'ın AB müzakere heyetinde iş dünyasından temsilcilerin de bulunduğunu hatırlatan Kabaalioğlu, kamu ve özel sektör arasında daha iyi koordinasyon olması gerektiğini vurgulayarak, İKV'nin, AB müzakere sürecine katkıda bulunmak için her türlü çalışmaya hazır olduğunun altını çizdi. (ANKA)

(HMD/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title