Haberler

Başkent Üniversitesi Kemik İliği Nakil Merkezi'ne Kalite Belgesi

Avrupa Kemik İliği Standardizasyon Kurumu (JAICE) tarafından Başkent Üniversitesi Adana Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi'ne kalite belgesi verildi.

Avrupa Kemik İliği Standardizasyon Kurumu (JAICE) tarafından Başkent Üniversitesi Adana Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi'ne kalite belgesi verildi.

Sağlık Bakanlığı Kemik İliği Nakli Komisyon Başkanı ve Avrupa Kemik İliği Standardizasyon Kurumu (JACIE) Ulusal Temsilcisi Prof. Dr. Osman İlhan, Başkent Üniversitesi Adana Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi'ndeki törende yaptığı açıklamada, Türkiye'de kemik iliği nakli ve kök hücre nakillerinin gelişmesinin, bilim adamı olarak en büyük ideali olduğunu söyledi.

24 yıldır nakille uğraştığını vurgulayan İlhan, "2000 yılında başlayan bir heyecanla, Türkiye'yi uluslararası alanda kemik iliği ve kök hücre naklinde bir yere getirmeyi hayal ettik. Bu yolla da ülkemizin sağlık turizminin önünü açmada bir rol oynamak istedik" dedi.

JACIE kalite belgesinin nakillerin uluslararası standartta yapıldığının bir göstergesi olduğunu vurgulayan İlhan, bu belgeye sahip merkezlerin yurt dışından da hastaları Türkiye'ye çekeceğini kaydetti.

Belgenin kendileri için bir başlangıç ve onur olduğunu vurgulayan İlhan, şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığının da desteğiyle son yıllarda özellikle kemik iliği nakillerinde büyük bir gelişme var. Bugün ilik naklinde rakam 2 bini geçti. 'Çok yapmak mı, kaliteli mi yapmak mı önemli-' diye sorarsanız, kaliteli yapmak daha önemli. Türkiye'deki kemik iliği ve kök hücre nakilleri Avrupa ve Amerika seviyesinde yapılıyor."

Büyük merkezlerin başaramadığını Adana'nın başardığını vurgulayan İlhan,

"Artık Türkiye'de kök hücre nakli sadece hematolojide değil, kanser aşısı, kalp krizi, astım, şeker hastalığı ve beyin hastalıklarında da bizi bekliyor" diye konuştu.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz ise üniversitelerinin gurur günü olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkent Üniversitesi hastanelerinin, 1962 yılında bir diyaliz merkeziyle başladığını hatırlatan Araz, "1985'te açılan küçük bir hastane, 1993'te üniversite kurulması ve bugün sahip olduğu 11 fakültesi, 7 enstitüsü, 6 meslek yüksek okulu ve diyaliz merkezleri ile Türkiye'nin gurur duyduğu bir konuma geldi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlhan, JACIE Belgesi'ni Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz'a verdi. Törende ayrıca, belgenin alınmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Törene, Başkent Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Direktörü Prof. Dr. Ali Haberal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ve Prof. Dr. Can Boğa da katıldı

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Osman İlhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title