Haberler

Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" Konferansı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konferansı düzenlendi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konferansı düzenlendi.

Rasimpaşa Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yeni bir anayasa yapmak istediklerini anlatarak, "Anayasayla beraber sistem değişikliği istiyoruz. Parlamenter sistemde güçlü lider beklersiniz. Ülkemizin daha da iyi yönetilmesi için bu anayasa değişmelidir. Demokratik olan başkanlık sistemine geçilmelidir." ifadesini kullandı.

Külünk, başkanlık sisteminde yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Başkanlık sisteminde tek başına başkan seçersiniz. Başkan kendi Bakanlar Kurulu ile devleti yönetir, yetkiyi halktan alır. Başkanlık sisteminde siyasi partiler kanunu değişip, daha çok seçim sisteminin esas alınacağı bir yapı olacağı için milletvekillerinden oluşan güçlü bir yasama olacaktır. Parlamenter sistemdeki çift başlı yönetim anlayışı başkanlık sistemiyle ortadan kaldırılacaktır. Başkanlık sistemine geçilmesi konusunda Türkiye acele etmelidir. Başkanlık sisteminde halk doğrudan iktidar, başkanlık sisteminde direk siz seçiyorsunuz. Devletin yürütmesini siz belirliyorsunuz. Bugün Cumhurbaşkanımız isterse meclisi feshedebilir. Bugün yasama isterse 276'yı buldu mu hükümeti düşürebilir. Başkanlık sisteminde bunların hiçbiri yoktur. Başkanlık sisteminde başkanın görevi bitene kadar görevdedir. Başkan parlamentoyu feshedemez."

Daha sonra soruları cevaplandıran Külünk'e, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, teşekkür ederek çiçek verdi.

Konferansa AK Parti 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Metin Külünk AK Parti Sakarya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title