Haberler

Başkanlar, Mahalle Esnaflarıyla Toplandı

Güncelleme:

Diyarbakır Bağlar ilçe Belediyesi Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler, Mevlana Halit Mahalle Meclisi tarafında düzenlenen esnaf toplantısına katıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Eş Başkanları Mevlana Halit Mahalle Meclisi esnaflarla siyasal süreci değerlendirmek ve esnafların belediyeye yönelik sorun ve taleplerini tartışmak için geniş katılımlı esnaf toplantısı düzenledi.


Mahalle Meclisi binasında düzenlenen toplantıya Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Birsen Kaya Akat, Eşref Güler, DBP Bağlar İlçe Örgütü Eş Başkanı Zeki Çetin, HDP Bağlar ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle meclisi yönetimi, belediye birim amirleri ve esnaflar katıldı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşun ardında başlayan toplantıda konuşan DBP Bağlar İlçe Örgütü Eş Başkanı Zeki Çetin, son dönemde yaşanan siyasal süreci değerlendirdi.


'Parti Olarak Baraj Sıkıntımız Söz Konusu Değildir'


Kürt sorunun tarihsel bir dönemece girdiğini belirten Çetin, "Artık savaşın bitebileceği bir nokta. Bununla birlikte siyasal kanalların açılması gerekiyor. Bunun için seçim süreci çok önemli. Biz Kürdistan'i güçler olarak parlamentoda yerimizi almak istiyoruz" dedi. Parti olarak baraj sıkıntısı yaşamayacaklarının altını çizen Çetin, Rojava Devrimin yarattığı olumlu atmosferin Kürt Halkı tarafından muhakkak sandığa yansıtılacağını vurguladı.


'Esnaflar Kaldırım İşgali Konusunda Duyarlı Olmalılar'


Çetin'in ardında konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, süreç yoğunluğundan dolayı esnaflarla yeterince ilgilenemediklerini belirterek, esnafların öneri ve eleştirilerini dinlemek için burada olduklarını söyledi. Esnaflara yönelik eleştirilerde de bulunan Akat,"Olabildiğince kaldırım işgali yapılıyor. Çevre temizliği konusunda dikkatli davranılmıyor. Bu konuda belediyeye yardımcı olmanızı bekliyoruz."dedi. Esnafların kendilerinden isteklerini olduğunu ve anlamda haklı olduklarının altını çizen Akat, yol ve kaldırım taşları döşeme çalışmalarının belediye tarafından yapılmaya başlandığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait yol ve kaldırım çalışmalarının da Nisan ayında başlayacağını dile getiren Akat, Bağlar Belediyesi tarafından bu çalışma programların uygulamaya konulduğunu ve havaların ısınmasıyla birlikte çalışmaların biteceği müjdesini esnaflara verdi.


'Seçim Süreci Barış Süreci Açısından Önemlidir'


Daha sonra konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler, seçim sürecine dikkat çekerek, Kürt Halkının her zaman önemli süreçlerden geçtiğini söyledi. Güler, Kürdistan'ın en sağlam temel taşlarının önümüzdeki seçimle birlikte atılacağına vurgu yaparak,"Bu seçimlerin sonuçları şu açıdan önemlidir. Barış sürecinin devam etmesi ve devletin masada oturması ya devam edecek ya da bir yerde kopacak. Bu belli değil. Çünkü bu barış süreci esası üzerinde oturmuş değildir. Bu seçim sonuçlarıyla birlikte bu görüşmeler ya esasına dönecek, ya da tersi olacak. Bu açıdan çok önemlidir" diye konuştu.


Konuşmaların ardında esnaflar söz alarak, süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Esnafların belediyeye yönelik talep ve eleştirileri Eş Başkanlar tarafından cevaplandırıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Birsen Kaya Akat Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title