Haberler

Başkan Yılmaz: "Gülsan Sanayi Sitesi İçin Düğmeye Basıldı"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi için düğmeye basıldığını ve sanayi esnafının mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi için düğmeye basıldığını ve sanayi esnafının mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iş adamları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Büyükşehir Belediye daire amirleri ve iş adamları katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "1 Kasım'da Türkiye çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Bence bir demokrasi sınavını iftiharla geçti. Türk halkı bu sınavdan 100 üzerinden 100 aldı. Türkiye'yi sokulması istenen türbülanstan, sıkıntılı süreçten, coğrafyanın etrafındaki Türkiye ile ilgili iyi niyetler beslemeyen unsurların projeleri, kurguladıkları kötü niyetli gelişme ve girişimlerden adeta 'ben varım burada, ben ne dersem o olur' dercesine Türk halkı 1 Kasım akşamı seçim sonuçları ile cevap verdi. Herkes gitti şimdi poposunun üzerine oturdu işine bakıyor. Şimdi Türkiye'de geleceğe doğru umutla ve heyecanla geleceğe yönelik düşünce ve duygularını uygulamaya çalışıyor. Tabi o unsurlar duymuyorlar ve hain saldırılarını devam ettiriyorlar. Özellikle Diyarbakır ve Şırnak'ta terörün acımasız saldırıları devam ediyor ve her gün şehit haberleri alıyoruz. Türkiye bu sıkıntıları aşacaktır. Türkiye bu türbülanstan kurtulacaktır. Türkiye bundan çok daha kötü türbülanslardan çıkmış bir ülkedir. Belki genç nesil bu türbülansları gözünde çok büyütüyor ama orta yaşlar ve ileri yaşlar bu sıkıntıları aşabilecek metaneti ve dirayeti taşıyor" dedi.

RAYLI SİSTEMİN ÖNÜNDE ENGEL KALMADI

Tekkeköy raylı sistem inşaatı ile ilgili önlerinde herhangi bir engelin kalmadığını belirten Başkan Yılmaz, "Raylı sistem inşaatını herhangi bir ihale yapmaksızın, küçük taşeron destekleriyle beraber Gar'dan Tekkeköy'e kadar inşaatı 1.5 yıldır devam ettiriyoruz. Kılıçdede Kavşağı'nda ve Çaykur'un arkasında 2 tane viyadük gerekiyordu. Viyadüklerin her biri 7-8 milyon TL'lik viyadüklerdi. Onları ihale paketinin içersinden çıkarttık ve ayrı ayrı 2 ihale yaptık. Bu tür inşaatlarda viyadük inşaatı gecikir. Bu arada biz ihaleyi yaptık ama Kamu İhale Kurumu'na itirazlar oldu. İhaleye girip de alamayan herkes ihaleyi alanı karalıyor. Bunlar Kamu İhale Kurumu'na şikayet edince ihale kurumu da ihaleyi onaylamıyor ve bizim savunmalarımızı alıyordu. Dün akşam haber aldık ve ihalelerimiz onaylandı. Sabah müteahhide işine başlaması talimatı verdik. Önümüzdeki 1.5 yıl içerisinde İşitme Engelliler Olimpiyatı'na kadar yapılacak. Artık projenin önünde herhangi bir engel kalmadı. Sadece bu işlere başladıklarında parasını bulmak bizim işimiz oldu" diye konuştu.

"KARABAHÇE SAHİLLERİ ARAP TURİZMİNE AÇILACAK"

Costal tarafındaki Karabahçe sahillerini Arap turizmine kazandırmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Kuş Cenneti'ndeki kaçak yapılaşmalarla mücadele ediyoruz. Hem de Karabahçe sahillerindeki kaçak yapılaşmalarla da mücadele ediyoruz. Costal'ın devamındaki Dikbıyık mevkisinin deniz kenarındaki yerlerde son 1.5-2 yıl içersinde siyasetin ve seçimin sıklığını fırsat bilen ve yerel yönetimlerinin de gözlerinden kaçırırız diyen açık gözler burada 50'ye yakın gece kondu yapmışlar. 50 tane bina demek 1.5 köy demek. Yarın akşam bu 50 binanın 50'sini de yıkıyoruz. Şu anda 30-35 tanesini yıktık. Geri kalanını da bugün yarın yıkacağız. Oraları temizliyoruz. Oralarla ilgili düşüncemiz var. Bu Arap turizmi ile ilgili özellikle Orta Doğu turizmi ile ilgili yani Kuzey Irak, Suriye gibi o turizmle ilgili onların tesettür anlayışlarına uygun, gözlerden uzak olarak donatılmış kamp yerlerine ve tatil köylerine ihtiyaçları var. Öyle bir şey projemiz var. Bizim orada Büyükşehir Belediyesi'ne ait 50 dönümlük bir yerimiz var. O 50 dönümden başlayarak o projeyi orada şekillendirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜLSAN SANAYİ SİTESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI"

Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnafı mağdur etmeden kaldıracaklarının altını çizen Başkan Yılmaz şöyle konuştu: "Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnafların bir kısmı Atakum üst kotlarında bizim taş kesme fabrikası ile Atakum arasında kalan Sarıışık mevkisinden yukarı çıktığınızda bin dönümlük bir alanı Gülsan Sanayi Sitesi esnafı için planlıyoruz. Gülsan Sanayi Sitesi'nde hiç kimsenin mağduriyeti söz konusu olmayacak. Bununla ilgili acıtasyon yapanlar olabilir. Gülsan Sanayi Sitesi'nde zaten herkes malının sahibi. Gülsan Sanayi Sitesi'nde hakimlerin, mahkemelerin huzurunda yapılacak olan kamulaştırmalarla kimin neyi varsa, ne kadar değeri ve tapusu varsa parası verilecek ve Gülsan Sanayi Sitesi'ni boşaltacağız. İsteyen bizim bu planladığımız yere gelecek, isteyen de Tekkeköy ilçesindeki sanayi sitelerine gelecek. Fakat bunun önümüzdeki 2-2.5 sene içersinde yapılması gerekiyor. Gülsan Sanayi Sitesi kalktıktan sonra oluşacak o alanda ilk etapta iyi bir peyzaj alanı düşünüyoruz. Orada yapılaşmayı büyük oranda arzu etmiyoruz. Ama belki bazı özel bir takım tesisler yapılabilir. Bize Gülsan Sanayi Sitesi'nin kamulaştırma işi 120-130 milyon TL gibi Büyükşehir Belediyesi'nin önünde bir yük gibi duruyor. Bu parayı da bulmamız gerekiyor. Dolayısıyla Gülsan Sanayi ile ilgili sürecin düğmesine de bastık. Bunu hem esnafta bizden bekliyor, şehir de bekliyor."

VALİ ŞAHİN: "EKONOMİ 15 BİN DOLARA ÇIKARSA TERÖR BİTER"

Ekonomik olarak 10 bin dolar civarında olduklarını ekonominin 15 bin dolara doğru bir ilerlese terörün biteceğini vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin şunları söyledi: "Pazartesi günü yerime giderken insanların yüzünde bir gülümseyen yüz vardı. Oy veren de vermeyende. İnsanlarda bir rahatlama oldu. Hemen para harcamaya başladılar ya da buzdolabına aldıkları projeleri hayata geçirme çabaları içersinde oldu. Onun için bu ülkemizi rahatlattı. Dikkat edin bir anda Türkiye'ye yapılan saldırılar bıçak gibi kesildi. Bunun nedeni 'bu ülkenin insanına kolay kolay temas edilmez' Bizim içinde bulunduğumuz Orta Doğu coğrafyasında Türkiye'yi de ısırır, yerlerse veya bir tarafımızdan kırarlarsa orayı iç edecekler. Osmanlı coğrafyasında 1890'dan itibaren bizden kopan yerlerin petrol gelirleri veya petrol rezervi tüm dünya petrol rezervinin yüzde 51. Biz Osmanlı coğrafyasına hakim olmuş olsaydık, 1 yılda 875 milyar dolar petrol gelirimiz olacaktı. Şimdi bizim 50-60 milyar dolar borcumuz var. Bunu ödesek dünyada ilk 10'a gireceğiz. Onun için iş ekonomiye geliyor. Ekonomik olarak biz 10 bin dolar sırtındayız. Bu aslında 15 bin dolara doğru bir ilerlese emin olun terör bitecek. Çünkü işi olan adam terörle uğraşır mı? İşsiz, güçsüz, kaybedecek hiç bir şeyi olmayan insanlardan korkmamız gerekiyor. Onun için bizim bu Samsun'a çok ciddi anlamda katkılar sağlamak gerekiyor." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title