Haberler

Başkan ve Köylülerin Üstün Çabası

Aşağıokçular köyü sulama göletinin, sel kapanı ile gölet arasında su taşıyan tesisin bazı logarlarında geçtiğimiz cuma gününde başlayan arıza, yoğun çabalar ve çalışmalar sonucunda giderildi.

Sulama Kooperatifi Başkanı Ali Gezer ve köylülerin fark ettiği arızanın giderilmesi için bir an önce çalışmalara başlandı. Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Aşağıokçular Köyü Muhtarı İsmail Kaya da çalışmaların başında bulundu. Bölge için ciddi öneme sahip olan su hattındaki arızanın giderilmemesi halinde göletin boş kalma riskinin olması ve üretim yapanların bu olaydan olumsuz etkilenebileceği endişesi üzerine başlayan çalışmalar 4 gün boyunca aralıksız bir şekilde sürdü. Ağır geçen kış şartlarına rağmen bir an olsun bölgeden ayrılmayan Aşağıokçular Sulama Kooperatifi Başkanı Ali Gezer ve köylüler bu yoğun çalışmalar sonucunda sorunu çözüme kavuşturdular.

Konu üzerine açıklama yapan Başkan KAYA;

"Kışın ağır geçmesinden dolayı tepelerden inen kar suları ve gelen pislikler logarları tıkadı ve arıza oluşturdu. Sulama kanalından akan su denize karışıyordu. Hava şartları bizi fazlasıyla zorlamasına rağmen arızanın en kısa sürede giderilmesi için yoğun bir çaba harcadık. Kurak geçen senenin ardından bu sene suyun değerini daha iyi anlamış olduk. Bu yüzden bu sorun hepimizi biraz daha etkiledi ve korkuttu. Çanakkale'de kar görmeye alışık değiliz. Suyun çok olması, barajların dolması bizim için olumlu bir olaydır. Su olmadan ne tarım yapılabilir ne de yaşamsal bir faaliyet gösterilebilir. Daha kaliteli ve bol üretim yapabilmemiz için suya ve sulamaya ihtiyacımız var. Ama ne yazık ki zaman zaman böyle sorunlarla karşılaşabiliyoruz. O yüzden sorunun giderilmesi için tüm imkanlarımızı kullandık. 4 Gün boyunca gece ve gündüz sorunun giderilmesi için çalıştık. Aralıksız şekilde karda, çamurda ve bu soğukta çalışan Sulama Kooperatif Başkanım Ali GEZER'e ve bizden desteklerini eksik etmeyen değerli köylülerime teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Ali Gezer Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title