Haberler

Başkan Tütüncü Vatandaşlarla Buluştu

Güncelleme:

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Orbay'ın düzenlediği toplantıda vatandaşlarla buluştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Orbay'ın düzenlediği toplantıya katıldı.

Mülkiyet problemi yaşayan vatandaşların yer aldığı toplantıda Muhtar Orbay, takası yapılamayan Vakıf arazileriyle ilgili ve 2981 sayılı yasadan kaynaklı mülkiyet problemlerinin çözümünü, kapalı olan imarlı yollarının açılmasını ve mahalleye Sağlık Meslek Lisesi yapılmasını talep etti. Orbay, Sütçüler bölgesine kazandırılacak devlet hastanesinin temelinin ne zaman atılacağını da sordu.

Mahalle sakinlerine seslenen Başkan Tütüncü, belediyenin, takası yapılamayan Vakıf parsellerinin devir işlemleriyle ilgilenmediği söylemlerinin doğru olmadığının altını çizdi. Vakıf arazilerinde yaşanan tapu problemlerinin, hak sahiplerinin lehine çözümü için gayret ettiklerine işaret eden Başkan Tütüncü, "Vakıflar idaresi, arazilerini doğrudan belediyeye devretmiyor. Vatandaşın evinin olduğu Vakıf arazilerindeki mülkiyet problemi, Hazine ile yapılan karşılıklı arazi takası yöntemiyle çözülüyor. Vakıflar, üzerinde gecekondu olan arazilerini Hazine'ye devrediyor. Hazine de bir protokolle arazinin devrini belediyeye yapıyor. Biz de18 uygulamasını yaparak, tapu tahsisini gerçekleştiriyoruz. Takas işleminin hızlı bir şekilde vatandaşın lehine yapılması için de girişimlerde bulunuyoruz" dedi. Başkan Tütüncü, Gazi Mahallesi'nde 2008'de yapılan 18 uygulamasının yargı tarafından iptal edilmesinden dolayı, bazı Vakıf parsellerinin devrinin yapılamadığını anımsattı.

Başkan Tütüncü, Vakıflar İdaresi'nin, yeniden 18 uygulamasını yaptıkları bu parselleri, takas listesine aldığını belirterek şunları söyledi:

"Çözülmez denilen Ahatlı bölgesinde 226 parseldeki Vakıfla ilgili tapu problemini ve Menzil Siteleri'nde 30 yıla yakın yaşanan Vakıfla ilgili tapu problemini çözdük. Mehmet Akif, Habibler, Sütçüler mahallelerinde Vakıfla ilgili yaşanan mülkiyeti problemini de çözüme kavuşturduk. Gazi Mahallesi'nde de netice alacağız. Evinizde rahat oturun. Sizin derdinizi kendi derdimiz gibi görüyoruz. Bu problemi de çözmenin gayretindeyiz. 35 yıldır tapu bekliyorsunuz. Tapu problemlerinin çözümü zaman alıyor. Meseleyi çözmek için samimi bir gayret gösteriyoruz. Yaklaşık 17 bin tapunun problemini 4 yıl içerisinde çözdük. Birer, birer çöze, çöze gidiyoruz. Gaziler'deki mülkiyet problemini kısa bir sürede çözeceğiz. Vakıflar İdaresi ile belli bir ortak çözüme doğru gidiyoruz, rahat olun."

Mahallede, 100'e yakın vatandaşın 2981 sayılı yasadan dolayı tapu problemi yaşadığını aktaran Başkan Tütüncü, 2981 Sayılı İmar Affı ve Gecekondu Kanunu ile 4706 Sayılı Hazine Arazilerinin Değerlendirilmesi Hakkındaki Kanun'daki farklılıklar nedeniyle, mahallede aynı parsel içerisinde yan yana bulunan iki gecekondudan birisi tapusunu alırken, diğerinin tapusunu alamadığını anlattı. Başkan Tütüncü, belediye arazileri üzerinde bulunan gecekondulara,

2981 sayılı yasaya göre yeminli büro, elektrik, su aboneliği ve numarataj belgelerinin olması halinde tapu verildiğini ifade etti. Başkan Tütüncü, söz konusu yasa ile belediyeye devredilen parseller üzerinde 1985'ten sonra inşa edilen yapılara, kanun gereği belge eksikliğinden dolayı tapu verilemediğini bildirdi. Tapu mağduriyetinin ancak kanuni düzenleme ile çözülebileceğine dikkat çeken Başkan Tütüncü, Ak Parti Antalya Milletvekillerinin bu konuyla yakından ilgilendiklerine hatırlattı.

Başkan Tütüncü, bazı kesimlerin, Sütçüler bölgesine inşa edilecek olan devlet hastanesinin yapılmayacağı yönündeki iddialarını yalanlayarak şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı, hastaneleri Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yaptırıyor. İki kurum arasında inşaat bedellerinin ödenmesi konusunda bir problem yaşandı. Bu nedenle Kepez Devlet Hastanesi'nin yapımı gecikti. Bu problem aşıldı. Şu an Kepez Devlet Hastanesi'nin inşası ihale aşamasına geldi. Geçtiğimiz ay belediyemizi ziyaret eden Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da hastanenin temelinin bu yıl içerisinde atılacağını açıklamıştı. Hastanenin yatak sayısı 450'ye çıktı. Çok ciddi bir yatırım. Kepez'in, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi büyüklüğünde bir hastanesi olacak. Konunun takipçisiyiz."

Kepez'e bu yıl 9 yeni okulun kazandırılacağının müjdesini veren Başkan Tütüncü, bir tane anaokulunun yapımının başladığı Gazi Mahallesi'ne, bu yıl içerisinde ilköğretim okulu da inşa edileceğini duyurdu.

Başkan Tütüncü, ilçeye bir Sağlık Meslek Lisesi kazandırılması için de çalışma yapacaklarını duyurdu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Sütçüler Antalya Kepez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title