Haberler

Başkan Tanık, Gezici Ofis ile Vatandaşların ve Muhtarların Sorun ve Taleplerini Dinledi

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gezici Başkanlık Ofisi ile Karapınar Mahallesi’ndeki vatandaşların ve muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gezici Başkanlık Ofisi ile Karapınar Mahallesi'ndeki vatandaşların ve muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Gezici Başkanlık Ofisinde Karapınar Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl mahallelere Mahalle Çalışma Ofisini taşıyan Tanık, bu yıl da Gezici Başkanlık Ofisi ile mahallelerde muhtar ve vatandaşlarla doğrudan teması sağlayacak çalışmalar başlattı. Çalışmasının ikinci durağı olan Karapınar Mahallesi TODAM yanına Dikmen Caddesi üzerinden vatandaşları selamlayıp, görüşerek gezici ofisiyle gelen Tanık, burada vatandaşların ve muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. Muhtarlardan belediye çalışmalarıyla ilgili olumlu tepkiler alan Tanık, birlikte çalışmanın Çankaya'da işlerin aksamadan yürümesini sağladığını söyledi. Demokrasilerde büyük kentlerdeki yerel yönetimlere vatandaşın erişebilir olmasını kolaylaştırmak amacıyla mahallelere bizzat gitmeyi tercih ettiğini belirten Tanık, bu amaçla Mahalle Çalışma Ofisi ve Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasını hayata geçirdiklerini belirtti. Tanık, kahvehanelerde gerçekleştirdiği ofis çalışmasına, kadınların gelmesindeki güçlükleri göz önünde bulundurarak bu yıl Gezici Başkanlık Ofisi olarak çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

"YEREL DEMOKRASİ İÇİN MUHTARLIK ŞART"

Çankaya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Harbiye Mahallesi Muhtarı Özgür Özdemir de belediye ile samimi bir diyalog kurabildiklerini, vatandaşın belediyeye yönelik taleplerini kolaylıkla iletebildiklerini belirterek taleplerin kısa süre içerisinde yerine getirilmesinin vatandaşın gözünde önemli bir yeri olduğunu söyledi. 2012 yılında şehirlerde muhtarlık kurumunun kaldırılmasının gündeme geldiğini ve bunu sayısal çoğunlukla aştıklarını belirten Özdemir, belediyelerin muhtarları ve muhtarlık kurumunu sahiplenmesinin yerel demokrasi açısından çok değerli olduğunu ifade etti.

"EVİMİZE HOŞGELDİNİZ"

Gezici Ofisinde Huzur, Gökkuşağı, Osman Temiz, Keklikpınarı, Naci Çakır ve Cevizlidere Muhtarları ile sohbet eden Tanık, vatandaşlardan adaylığı konusunda tam destek aldı. Vatandaşlarca "Evimize hoşgeldiniz" şeklinde karşılanan Tanık, sorun ve taleplerini dinleyerek tek tek not aldı. Birim müdürlerinin de hazır bulunduğu ofis çalışmasında çöp konteynırı, tuz varili gibi kimi talepler de anında karşılık buldu.

ÇANKAYA'YA 15 ÇOCUK MERKEZİ

Çankaya'da daha çok kreş isteyen vatandaşa Tanık, "Şu an 9 çocuk merkezimiz çalışıyor. Yapılmakta olanlarla birlikte Türkiye'de hiçbir belediyede olmayan 15 gündüz bakımevi sayısına ulaşacağız. Hem kadınları özgürleştiriyoruz hem de çocukları güvenli bir çatıda eğitim hayatlarının ilk adımlarında destek veriyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Tanık Karapınar Çankaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title