Haberler

Başkan Tahmazoğlu, Şefkat Mağazası'nı Ziyaret Etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şefkat Mağazası’nı ziyaret etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şefkat Mağazası'nı ziyaret etti.

Şahinbey Belediyesi tarafından maddi durumu kötü, ihtiyaç sahibi ailelerin yararlanması amacıyla kurulan Şefkat Mağazası hizmet vermeye devam ediyor. Ramazan Ayı dolayısıyla vatandaşla birlikte vakit geçirmeye özen gösteren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şefkat Mağazası'ndan alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen Şefkat Mağazası'nın dar gelirli aileler için hizmet sunduğuna dikkat çeken Başkan Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla dar gelirli ailelere yardım yapıyoruz. Bu yardımı yaparken de fakir, fukaranın onurunu incitmeden, gerçek ihtiyacını kendi eliyle almasının önünü açtık. Açmış olduğumuz sosyal market anlayışıyla dar gelirli vatandaşlara normal bir marketten, alışveriş merkezinden alışveriş eder gibi kendilerine imkan sunuyoruz."

Belediye bünyesinde oluşturulan inceleme ekibi tarafından dar gelirli ailelerin belirlendiğini ve haklarında araştırma yapıldığını belirten Başkan Tahmazoğlu, "Kurmuş olduğumuz 4 ayrı inceleme ekibi tarafından dar gelirli vatandaşlarımızın evlerinde, adreslerinde, kaymakamlıktan, nüfus idaresinden, vergi dairesinden sorgulamasını yapıyoruz. Gerçekten fakir mi, üzerinde bir mal var mı, başka bir geliri var mı bunları araştırıyoruz. Ailedeki nüfus sayısı, okuyan öğrenci sayısı, evin kira olması, kira durumu giderleri gibi kriterler etkin oluyor. Yardım yapılabilir kriterler içindeyse Şahinbey Belediyemizin çıkarmış olduğu yardım yönetmenliği gereği onlara yardım yapıyoruz. Puanlama sistemine göre aileye bir kart veriyoruz. Her ay düzenli olarak gelip buradan belirlemiş olduğumuz limit çerçevesinde bir ailenin bir aylık ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede gıda ürünlerinden, temizlik ürünlerine kıyafetlere, ayakkabıya, elbiseye çekyat, beyaz eşya yani bir evin neye ihtiyacı var ise alıp bunları buradan temin ediyor. Şuadan vermiş olduğumuz 4 bin 200 adet şefkat kart var. Bu kartlar aileye veriliyor. Dolayısıyla aile nüfusunun yaklaşık 6 kişi civarında olduğunu hesaplarsak yaklaşık 26-27 bin kişi şuanda marketimizden faydalanıyor" açıklamasında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title