Haberler

Başkan Süleyman Özkan: "Özel Sektörün Önünü Açmamız Gerekiyor"

Türkiye ve dünyada turizm başta olmak üzere enerji alanında iş yapan bazı özel sektör temsilcileri, zengin termal kaynaklara sahip Kütahya’nın turistik ilçesi Simav’da yatırım yapmak için kolları sıvadı.

Türkiye ve dünyada turizm başta olmak üzere enerji alanında iş yapan bazı özel sektör temsilcileri, zengin termal kaynaklara sahip Kütahya'nın turistik ilçesi Simav'da yatırım yapmak için kolları sıvadı.

Simav'da Eynal Kaplıcaları bölgesinde 5 yıldızlı oteller ile jeotermal enerjiden elektrik üretimi sağlayacak santral kurmak isteyen firma temsilcileri, dün akşam Belediye Toplantı Salonunda gerçekleşen Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısına katılarak Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile 11'i AK partili, 4'ü MHP'li 15 Belediye Meclis üyesini bilgilendirdi.

AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, özel sektörün Simav'ı keşfetmesinden büyük bir memnuyet duyduğunu söyledi.

Simav'da artık özel sektörün önünün açılmasını isteyen bir hükümetin politikaları doğrultusunda hizmet vermeye çalışan bir belediyenin olduğuna vurgu yapan Başkan Özkan, " Simav'ın kalkınması için özel sektörün yatırım yapması gerekiyor. Burada bize düşen görev özel sektörün önünü açmak. Bizde bunu yapacağız. Şimdi bu gün meclisimizin Haziran ayı olağan toplantısına katılarak yatırımları hakkında bizi bilgilendiren özel sektör temsilcilerimize teşekkür etmek istiyorum. Eynal Kaplıcaları bölgesinde 5 yıldızlı oteller yapmak ve jeotermal enerjiden elektrik üretecek bir santral kurmak için başlatacakları çalışmalar konusunda bize sunmuş oldukları tekliflerini en ince detayına kadar inceleyerek değerlendireceğiz. Bu hususta bize teklif veren başka özel sektör temsilcilerimiz de bulunuyor. Simav'ın menfeaatleri doğrultusunda en iyi kararı vermeye çalışacağız. Çünkü biz Simav'ın turizmle kalkınacağına bunun da özel sektör eliyle mümkün olacağına inanıyoruz" dedi.

Simav'ın geleceği açısından Haziran ayı olağan meclis toplantısının önemine vurgu yapan Başkan Özkan, "2002 yılından bu yana özel sektörün Anadoluya bakışı değişmiştir. Özel sektör Simav'ın Anadolu'nun yükselen değerleri arasında olduğunu keşfetmiştir. İlçemiz termal turizm alanında ve zengin termal kaynaklar açısından Türkiye'nin potansiyeli en yüksek yerleşim birimlerinden birisidir. Simav yatırımcılar açısından adeta açık hava müzesi gibidir. Allah çok az ilçeye bu kadar zenginliği bir arada verir. Bir yandan tarihi ve kültürel değerler diğer yandan doğal zenginlikler ve en önemlisi termal zenginlik. Bunların hepsi Simav'da bir arada bulunmaktadır. Yatırımcılar için Simav'da tüm şartlar oluşmuştur. Artık yatırım yapma zamanıdır. Bize düşen görev ilçemize yatırım yapmak için gelen özel sektörün önünü açmaktır. Biz de bunu severek yapacağız" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Özkan Kütahya Türkiye Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title