Haberler

Başkan Şahin'den Bursa'ya Marka Sözü

Cumhuriyet Tarihinde Sadece 4 Yol Kavşağı Yapılabilen Bursa'ya Son 4 Yılda 10 Kavşak Kazandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Bursa'yı Yaşanır Bir Kent Haline Getirerek Markalaştıracağız" Dedi.

Cumhuriyet tarihinde sadece 4 yol kavşağı yapılabilen Bursa'ya son 4 yılda 10 kavşak kazandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Bursa'yı yaşanır bir kent haline getirerek markalaştıracağız" dedi.

Hikmet Şahin, İstanbul merkezli Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyelerini kabul ederek, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini ve gelecekteki plan ve hedeflerini paylaştı. Hedeflerinin Bursa'yı yüzünü dünyaya dönmüş, kabuğunu kırmış, marka bir kent haline getirmek olduğunun altını çizen Başkan Şahin, bu hedefe ulaşmak için gereken projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Başta ulaşım olmak üzere çevre, altyapı, kentsel dönüşüm ve sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmaların altına imza

attıklarını belirten Başkan Şahin, kentsel dönüşümle çarpık yapılaşmayı modernleştirdiklerini ve tarihi mirası koruma projeleriyle Bursa'nın 'tarih kenti' kimliğini ön plana çıkarttıklarını vurguladı. 4 yıllık görev süreleri içinde gerçekleştirdikleri ulaşım ve çevre yatırımlarının yanı sıra Merinos Fabrikası ile Balibey Hanı çalışmalarının bunun en güzel göstergesi olduğunu dile getiren Şahin, "2004-2009 dönemi Bursa'nın yerel yönetimler tarihine altın harflerle yazılacak" dedi.

"KENTSEL PLANLAMADA ÖRNEK ŞEHİR"

Bursa'da 2008 yılında kentsel dönüşümün yükselişe geçtiğinin altını çizen Başkan Şahin, "Bu yükselişin öncülüğünü temeli 2006 yılında atılan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı olacak" diye konuştu.

2008 Haziran'ında projenin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi dışındaki bölümlerinin tamamlanarak hizmete açılacağını dile getiren Başkan Şahin, kongre merkezinin ise 2008 yılı sonunda bitirileceğini kaydetti. Projede yüzde 60 oranında fiziki gerçekleşme elde edildiğini kaydeden Başkan Şahin, kongre merkezi ile Bursa'nın büyük konferanslara, kültürel etkinliklere ev sahipliği yapabileceğini dile getirdi. Kongre ve kültür merkezi projesinin henüz tamamlanmadan Bursa'nın 6 kongre kenti arasındaki yerini

aldığına dikkat çeken Başkan Şahin, Merinos Parkı'nın yürüyüş yolları, havuzları ve 200 bin metrekarelik yeşil alanının yanı sıra Hyde Park benzeri bir özgürlük meydanı ile Bursa'nın yeni yaşam merkezi olacağını belirtti. Şahin, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde bin 800 kişilik opera ve konser salonu, 800 kişilik ulusal ve uluslararası kongre salonu, sergi mekanları, bin 100 araçlık otopark, nikah dairesi, restoran, çay evleri, enerji, tekstil, sanayi ve spor tarihi müzeleri, konservatuvar,

senfoni, mehter takımı, sanat ve halk müziği bölümlerinin yer alacağını bildirdi.

"BALİBEY GÜN IŞIĞINA ÇIKTI"

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk 3 katlı çarşısı olan Balibey Hanı'nın geçen yıl başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini hatırlatan Başkan Şahin, "Hamza Bey'in oğlu Balibey tarafından 15. yüzyıl sonunda yaptırılan hanın 500 yıllık tarihi geçmişi, gerçekleştirilen restorasyon çalışması ile gelecek nesillere aktarılacak. Hanı'nın iç tefrişatı sürüyor. Mart ayında hizmete açıyoruz. Hanın zemin katında restoran hizmeti verilecek. 1. ve 2. katlarda ise çini, gümüş, ipek, havlu, halı, antika, kitap,

saat gibi turistik ve hediyelik eşyaların satışa sunulacağı dükkanlar yer alacak. 3. katında resim, müzik, seramik ve tespih sanatına yönelik atölyelerin kurulacağı hanın teras katı ise kafeterya olarak kullanılacak" şeklinde konuştu.

"TARİH VE DÖNÜŞÜM İÇ İÇE"

Bursa'da tarih dokusunun korunurken kentin modernize edildiği bir diğer hizmetin Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, planlamanın Bursa'nın değişiminde önemli bir rol oynayacağını vurguladı. 2008 yılı içinde tamamlanması hedeflenen diğer proje Kent Meydanı ve Çarşı'nın Bursa'nın yeni merkezlerinden biri olacağını kaydeden Şahin, "Terk edilen bir yeri hayata döndürüyoruz. Santral Garaj, altında çarşısı ve üstünde meydanı ile Bursa'ya nefes aldıracak" dedi.

Şahin, ikinci etapta Valilik'ten Osmangazi Belediyesi'ne kadar olan bölüm ile Lokantalar Adası olarak bilinen bölgenin kamulaştırılarak Kent Meydanı'na dahil edileceğini söyledi.

"BURSA'NIN YENİ BULUŞMA NOKTASI"

Başkan Şahin, Nilüfer Vadisi'nin Bursa'ya yeniden kazandırılmasının seçim beyannamesinde yer aldığını hatırlattı ve projeyi bitirerek verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çalışmalar çerçevesinde yaklaşık 5 bin 500 metre uzunluğundaki alanda dere ıslahı gerçekleştirildiğini, bitki dokusunun korunduğunu belirten Şahin, vadinin proaktif amaçlı olarak halkın kullanımına açılacağını dile getirdi. Şahin, yoğun ve hızlı araç trafiğinin sebep olduğu gürültü ve hava kirliliğinin

izole edilmesi amacıyla vadide ibreli bitki dikimiyle yeşil bir alan oluşturulacağını söyledi. Şahin, kır kahvesi, bisiklet ve gezinti alanları, çocuk parkı, basketbol sahası, mini trenle de bölgeden halkında istifade etmesine imkan sağlanacağını bildirdi.

"SICAKSU CAZİBE MERKEZİ OLUYOR"

Bursa'nın çöküntü bölgelerinden biri ve Tabakhane veya Dericiler olarak bilinen Sıcaksu bölgesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan dönüşüm projesi ile Bursa'ya ayrı bir güzellik katacağını anlatan Şahin, konuyla ilgili bölgede işyeri, konutu ve arsası bulunan vatandaşlar ile masaya oturduklarını ve projeyi paylaştıklarını anlattı. Başkan Şahin, dönüşüm projesinin 180 dönümlük bir alanı içine aldığını, bölgeye 5 yıldızlı bir otelin yanı sıra ticaret merkezi ve yaklaşık 600 konut yapılmasının

planlandığını söyledi. Başkan Şahin, Sıcaksu projesi tamamlandığında Merinos Projesi ve Kent Meydanı ile örtüşerek şehrin siluetini değiştireceğini sözlerine ekledi.

"TRAFİK SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR"

Başkan Hikmet Şahin, büyükşehirlerde trafiğin önemli sorunlar arasında her zaman yer aldığını, fakat Bursa'da her geçen yıl probleme neşter atarak çözüme yaklaştıklarını bildirdi. Tarihi dokusu sebebiyle cumhuriyet tarihinde sadece 4 kavşak yapılabilen Bursa'da tarihe zarar vermeden 10 yol kavşağını hizmete açtıklarını kaydeden Şahin, "Trafik sorunu şu anda şehir merkezinde belli saatlerde yoğunlaşıyor. Bursa gibi şehirlerde imar işleri oldukça zor. Sit alanı çerçevesinde ağaç dahi budayamıyorsunuz.

Fakat bu işleri de planladık. Kısa zaman içerisinde alternatif planlarla trafik derdine Bursa'da son vereceğiz ve diğer şehirlere örnek olacağız" diye konuştu. Şahin bu çerçevede başlayan çalışmalarda şu ana kadar 50 kilometrelik alternatif yolun açıldığını hatırlattı.

"DURMAK YOK"

Gazetecilere hizmet alanlarını gezdiren Şahin, tarihi dokuya zarar vermeden 4 yıllık hizmet dönemlerinde Bursa'da altyapının yüzde 95'ini tamamladıklarını belirtti. Hikmet Şahin, hizmette durmanın gerilemek olduğunu, ellerindeki bütün imkanlarla koşmayı sürdüreceklerini bildirdi. Tarih, kültür, termal ve dağ turizmi potansiyelini harekete geçirerek Bursa'yı 2010 yılına kadar dünyanın marka kentlerinden biri haline getireceklerine söz veren Başkan Şahin, teleferik projesiyle 12 ay Uludağ'ı yaşanabilir bir

bölge yapacaklarını ve Uludağ'ı yeniden planladıklarını belirtti. 59 kapalı alana sahip Avrupa ve çevre ülkelere göre bölgenin en büyük halinin hizmete girmek üzere olduğunu ifade eden Şahin, "Bursa tarımını modern projelerle zirveye çıkaracağız. Halin meyve ihracatımıza önemli katkıları olacak" dedi.

Şahin, seçimlere 1 yıl kalmasına rağmen seçim beyannamesinde ifade ettikleri projelerin yüzde 80'ini tamamladıklarını kaydetti.

(CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title