Haberler

Başkan Pekdaş'tan Konak'a Eşit Hizmet Sözü

Yenişehir semtindeki 14 mahalle muhtarıyla biraraya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni dönemde Konak’ta belediyecilik hizmetlerinin eşit ve hakkaniyetli bir şekilde uygulandığını belirterek, artık şikayet değil dayanışma döneminin başladığını söyledi.

Yenişehir semtindeki 14 mahalle muhtarıyla biraraya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni dönemde Konak'ta belediyecilik hizmetlerinin eşit ve hakkaniyetli bir şekilde uygulandığını belirterek, artık şikayet değil dayanışma döneminin başladığını söyledi.

Daha önce Gültepe, Basmane, Güzelyalı ve Alsancak bölgelerinde görev yapan muhtarlarla biraraya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu kez Yenişehir bölgesindeki muhtarları dinledi. Toplantıya Küçükada, Çınarlı, Mersinli, Halkapınar, Hilal, Yenişehir, Zeytinlik, Yenidoğan, Güney, Ferahlı, Mehtap, Lale, İsmetpaşa ve Cengiz Topel mahalle muhtarları katıldı. Konak Belediyesi bürokratlarının yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gediz A.Ş yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda kentsel dönüşümden alt yapı çalışmalarına kadar birçok konu ele alındı.

ACİL YIKIM TALEBİ

Sırayla söz alan ve mahalleleriyle ilgili sorunları dile getiren muhtarlar, çözüm talebinde bulundu. Şikayetleri tek tek not eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın gündeminde kentsel dönüşüm vardı. Kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan evlerin yıkımının gecikmesinden yakınan muhtarlara seslenen Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yıkımların gündeme acil olarak alınmasını talep edeceğinin sözünü verdi.

"BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ"

Yeni dönemdeki yönetim anlayışıyla ilgili bilgi de veren Pekdaş, Konak'ta eşit ve hakkaniyetli bir hizmet anlayışını uygulamaya geçirdiklerini söyledi. Sorunların hızla çözülerek vatandaşın mağdur edilmemesi için uğraş verdiklerini kaydeden Başkan Pekdaş, artık şikayet değil dayanışma döneminin başladığını vurguladı. Birlikte yönetim anlayışı içinde Konak'ın geleceğine yön vereceklerini da sözlerine ekleyen Pekdaş, her zaman Konaklılarla beraber adım atarak, beraber yürüyeceklerini belirterek, "Şikayet etmek yerine dayanışma içinde olacağız. Daha organize, daha planlı olacağız. Önce başkası adım atsın demeyeceğiz, adımları hep birlikte atacağız. Sosyal dönüşümle ilgili projeler gerçekleştireceğiz. Verilen hizmette 'eşitlik ve hakkaniyet' diyeceğiz" dedi.

OKUL TADİLATLARI DEVAM EDECEK

Toplantıda fiziki koşulları yetersiz olan okullarla ilgili sorunlar da dile getirildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, okullarda gerçekleştirilen tadilatların belediyenin asli görevi olmadığını ancak eğitim gören çocukları sahipsiz bırakmamak adına öncelikli görevleri olmasa dahi okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi. Pekdaş, "Bu tadilatlar bizim görevimiz değil. Ama sonuçta bu okullarda okuyanlar bizim çocuklarımız. Biz kendi çocuklarımızı sahipsiz bırakamayız" diye konuştu. Muhtarlarla biraraya gelerek ilçenin sorunlarına birlikte çözüm üretildiği toplantılar belirli aralıklarla devam edecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Yenişehir Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title