Haberler

Başkan Kocamaz: "Tulumba Projesinde Deplaseler 3,5 Ayımızı Yedi"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tulumba Battı-Çıktı Projesi’nde doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon, elektrik ve Telekom hattındaki deplaselerin 3,5 aylarını yediğini, bu nedenle müteahhidin belirtilen sürede projeyi bitirmekte zorlandığını belirterek, “Ama biz her şeye rağmen 3 Ocak’ta en azından üstünden arabaları geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tulumba Battı-Çıktı Projesi'nde doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon, elektrik ve Telekom hattındaki deplaselerin 3,5 aylarını yediğini, bu nedenle müteahhidin belirtilen sürede projeyi bitirmekte zorlandığını belirterek, "Ama biz her şeye rağmen 3 Ocak'ta en azından üstünden arabaları geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, meclis onayıyla kabul edilen 1 milyar 290 bin liralık 2016 yılı bütçesiyle öncelikle hayata geçireceği projeler, kent trafiğini rahatlatacak kavşaklar olacak. Halen yapımı devam eden ve Başkan Kocamaz'ın bitiş tarihini 3 Ocak 2016 olarak açıkladığı Tulumba Battı-Çıktı Projesi'nin dışında, Carrefour Kavşağı ile mezarlık birinci ve ikinci kavşakları, önümüzdeki yıl Büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilecek.

2016'DA ÜÇ KAVŞAKTA DAHA DÜZENLEME YAPILACAK

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nın 3. birleşiminde, CHP'li Meclis Üyesi Bayram Gönenler'in, "Monoray gibi büyük projeler dışında 2016 yılında oluşturulan bütçeye ilişkin öncelikle hayata geçirmeyi düşündüğünüz projeler nelerdir?" sorusuna, yeni düzenleme yapacakları 3 kavşakla yanıt verdi.

Monorayın en özel ve en önemli prestij projesi olduğunu vurgulayan Kocamaz, bu proje dışında şehir içindeki trafiği rahatlatmaya yönelik çalışma içinde olduklarını söyledi. Şu anda yapımı devam eden Tulumba Kavşağı'nın dışında kent trafiğini rahatlatacak 3 tane daha proje hazırlattıkları bilgisini veren Kocamaz, "Bunlardan biri Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki Carrefour Kavşağı, biri mezarlık birinci kavşak, diğeri de mezarlık ikinci kavşak. Bu kavşakların şu anda statik çalışmaları ve diğer deplase çalışmalarıyla ilgili detaylar çalışılıyor. Mezarlık bölgesindeki kavşaklar biraz detaylı. Bu kavşaklarda yer altında belli bölgeler iki kat olacak. İkinci ve üçüncü çevre yollarından gelen ve otobana gidecek olan sürücüler, trafik ışığına takılmadan alttan sola dönüp gidecekler" diye konuştu.

Mezarlık kavşaklarındaki projede, hem alttan hem de üstten geçiş olmak üzere 3 kat yapılması konusunda ısrar edildiğini de dile getiren Kocamaz, "Ama biz kesinlikle ona karşı çıktık. Hem maliyet yönünden hem de biz zaten 'şehir içerisindeki silueti bozdurmayalım' diyoruz. Yeni bir sıkıntı ortaya çıkmasın dedik. O projeyi hazırlatırken de halihazır dönüşler gibi üstten ışıklı ama zamanı daha azaltan şekilde bir geçiş düşünüyoruz. Zaten alttan insanlar transit geçeceği için üstteki o sıkıntılar çok çok aza inecek. Öyle bir çalışma yaptırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"TULUMBA PROJESİNDEKİ DEPLASMANLAR 3,5 AYIMIZI YEDİ"

Bu kavşakların ardından da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Hastane Kavşağı ile Karayolları Kavşağı'nı mutlaka yapmaları gerektiğini altını çizen Kocamaz, ancak bunları Tulumba Battı-Çıktı Projesi'ndeki gibi vatandaşı çok daha fazla rahatsız etmeden gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Bu çerçevede Tulumba Battı-Çıktı Projesi'nde yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Kocamaz, özellikle deplaseler (yerini değiştirmek) konusunda bu derece engelle karşılaşacaklarını düşünmediklerini kaydetti. Kocamaz, "Tulumba Kavşağı'nda biz aslında çok detaya girmeden ihaleye çıktık, metrajlar belliydi. Bu detayların içerisinde mesela deplaselerle ilgili doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon, elektrik hattı, Telekom hattının bizi bu kadar rahatsız edeceğini, engelliyeceğini düşünmemiştik. 3,5 ayımızı yedi bu deplasmanlar. MESKİ deplasmanlarını yaptı ama TEDAŞ, doğalgaz ve Telekom ile ilgili halen devam ediyor. Halen TEDAŞ ile ilgili kaldırtamadığımız direk var orada. İşlerin hepsi Büyükşehir Belediyesi'nin elinde olsa toplu ihaleye çıkarsınız, hepsini bir anda yaptırırsınız ama başka kurumlar da bu işin içerisinde olduğundan dolayı önümüze bazı problemler çıkıyor" şeklinde konuştu.

"HER ŞEYE RAĞMEN 3 OCAK'TA EN AZINDAN ÜSTÜNDEN ARABALARI GEÇİRECEĞİZ"

Bundan sonra yaptıracakları kavşaklarda bu durumu göz önüne alacaklarını belirten Kocamaz, hayata geçirecekleri kavşaklarda deplaselerin tamamını önceden yaptırıp, daha sonra battı-çıktı projesine başlayacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Vatandaşımızı çok daha fazla buradaki gibi mağdur etmeyi düşünmüyoruz. Tulumba Battı-Çıktı Projesi'nde deplaseler gecikince şu anda müteahhit de sürede biraz zorlanıyor ama biz her şeye rağmen 3 Ocak'ta, dediğimiz gibi en azından üstünden arabaları geçirmeyi planlıyoruz. Belki yeşil alan düzenlemeleriyle peyzaj çalışmalarıyla yetiştiremeseler de biz vatandaşımızı en azından oradan geçirmek istiyoruz. Bunun için de müteahhidi sonuna kadar sıkıştırıyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title