Haberler

Başkan Kocamaz: "Ankara'da Mersin Havası Estireceğiz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ankara’da ilkini gerçekleştirecekleri ‘Mersin Tanıtım Günleri’ kapsamında 4 gün boyunca başkentte dolu dolu Akdeniz ve Mersin havası estireceklerini belirterek, “1. Ankara’da Mersin Günleri” için tüm hazırlıklar tamamlandığını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ankara'da ilkini gerçekleştirecekleri 'Mersin Tanıtım Günleri' kapsamında 4 gün boyunca başkentte dolu dolu Akdeniz ve Mersin havası estireceklerini belirterek, "1. Ankara'da Mersin Günleri" için tüm hazırlıklar tamamlandığını bildirdi.

Başkan Kocamaz, Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 12-15 Mart 2015 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek olan "1. Ankara'da Mersin Günleri" ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Ankara'da, 4 gün boyunca Mersin'i her yönüyle tanıtan stantlarda kenti ön plana çıkaran tarım ürünlerinden yöresel motiflere, Mersin'in tarihi ve turistik zenginliklerini anlatan görsel ve yazılı tanıtım argümanlarından mutfak kültürüne kadar birçok unsurun sergileneceğini kaydeden Kocamaz, "Tarihi ve turistik mirası, Ortadoğu'nun en büyük limanı, serbest bölgesi, organize sanayi bölgeleri, petrol dolum tesisleri, verimli tarım arazileri, turizm bölgeleri ve kültürü ile Türkiye'nin her anlamda en önemli şehirlerinden birisi olan Mersin, maalesef bugüne kadar kendisini gerek Türkiye genelinde gerekse de dünya çapında fazla tanıtamamıştır. Halbuki bu saydığımız özelliklerden daha azını bünyesinde barındıran birçok şehir, kendini yeterince tanıtmış ve marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biz de bünyesinde böylesi önemli özellikleri bulunduran Mersin'i tanıtmak amacıyla gerçekleşen her türlü etkinliğe büyük önem veriyoruz. Daha önce İstanbul Feshane ve İstanbul EMİTT Fuarı'nda gerçekleştirdiğimiz tanıtım günleri etkinliklerini, bu sefer başkent Ankara'da gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kentimizin geniş kitlelerce tanınması ve marka kent yolunda emin adımlarla ilerlemesini sağlayacak her türlü etkinlik ve organizasyonda, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yer alacağız, çünkü bu kentin buna ihtiyacı var" dedi.

"1. Ankara'da Mersin Günleri"nin programına ilişkin de bilgi veren Kocamaz, 12 Mart'taki ilk gün konuşmalarının ardından, Karacaoğlan Kültür ve Sergi Salonu'nun açılışını yapacaklarını belirterek, "Aynı gün Mut halk oyunları ekibi sahne alacak ve hemen ardından da Kadir Somer ve yöremizin sanatçısı Musa Eroğlu konseri gerçekleşecek. İkinci gün ise Mezitli, Erdemli, Silifke ve Mut Belediyeleri'nin ortak organizasyonunda yöresel sanatçıların verecekleri konser, Kent Orkestrası konseri ve Mersinli İsmail konseri yer alacak. Tarsus, Toroslar, Yenişehir, Çamlıyayla Belediyeleri ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak organizasyonunun gerçekleşeceği üçüncü günde Devlet Halk Dansları Topluluğu ile Yıldız Çam konseri yer alacak. Etkinliğin son gününde ise Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Aydıncık Belediyeleri'nin ortak girişimleriyle yerel sanatçılar ve Kent Orkestrası'nın konserlerinin yanı sıra Yahya Doray konseri ile organizasyon sona erecek" ifadelerini kullandı.

Kocamaz, 4 gün boyunca başkent Ankara'da dolu dolu Akdeniz ve Mersin havası estireceklerini, ziyaretçilerin Mersin'in meyveleri, yemekleri ve her türlü ikramından yararlanabileceğini dile getirerek, "Bu etkinliklerimize Ankara'da yaşayan tüm Mersinli hemşehrilerimi, sevgili Ankaralıları ve değerli Ankara basınını davet ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title