Haberler

Başkan Kamacı; "Biz İşimize Bakıyoruz"

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Kent Meydanı ile ilgili eleştirilere cevap verdi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Kent Meydanı ile ilgili eleştirilere cevap verdi.

Projenin Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı tarafından yapıldığını aktaran Kamacı "Muhalefet yapmadıkları için eleştirilenler gündem yaratmaya çalışıyor ancak biz 2014 Nisanına hazırlıklarımızı sürdürüyor,3. Dönem çalışmalarımızı belirliyoruz" dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında Kent Meydanı içerisinde otopark alanı bulundurulmadığına yönelik eleştirilere cevap verdi.

"Kent Meydanı için ciddi maliyet ve çalışma yürütüyoruz. Proje etrafında belirlenen ceplerle alandaki otopark ihtiyacı karşılanacak" diyen Başkan Kamacı projenin mimarisi ile ilgili çalışmanın Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı tarafından yürütüldüğünü belirterek "Ben mimar değilim ama projeyi emin ellere teslim ettik. Ancak toplum mühendisleri iş yapandan daha çok konuşuyor. Alanda otopark dahil hiçbir ticari işletme işlenmesine izin yok. Ayrıca o alanı otopark yapmak için 3-4 metre kaya kırmanız lazım, bu da yeni otopark alanı alımından daha masraflı bir iş. İlçemizde mevcut otopark alanı olarak belirlenen alanlar bile kullanılmıyor. Çarşamba pazarı haftanın 6 günü otopark olarak hizmet vermektedir. Cumhuriyet Caddesinin en yoğun olduğu Cuma günleri bile dolmuyor. Siyasilerde muhalefete etmediklerinden dolayı eleştirildiklerinden eksiklikleri bulup gündem yaratmaya çalışıyorlar. Biz işimize bakıyor, çalışıyoruz. 2014 Nisanını düşünüyor, 3. Dönem çalışmalarını belirliyoruz. Elbette muhalefet olacak ancak bize zarar verecek şekilde haksız eleştirilere de göz yummayacağız . Belediye Eski Başkanı partilimiz Mehmet Soysalan, kendi döneminde Belediye Binasını oraya yapacaktı neden yapamadı? Bizde aynı nedenden ötürü otopark yapamıyoruz" dedi.

"OTOPARK BEDELLERİ İLE OTOPARK YERİ SATIN ALINDI"

AKP İlçe Başkanı Hilmi Erbaş'ın Didim Belediyesinin yeni inşaatlardan otopark bedeli altında alınan paraların ne yapıldığı sorusuna ise " Tahsil edilen otopark bedelleri ile Yeni mahallede ikisi bitişik olmak üzere 4 tane arsa alındı ve bunlar ilerleyen dönemde ihtiyaca uygun şekilde hizmete açılacak" sözleri ile cevaplayan Mümin Kamacı yapılan çalışmaların halka danışılmadan gerçekleştiğine yönelik eleştirileri ise

"Cumhuriyet Caddesi ve Yalı Caddesinde yapılacak çalışmalar öncesinde vatandaşlara en az 10 kere sunum yapıldı. Bunun dışında Belediye Meclisi halkı temsil ediyor, meclis üyelerimiz bilgilendirildi, herkes seçmen kitlesine gereken açıklamayı yaptı"

dedi.

Otopark için Yeni Mahalle'de 2'si bir arada diğer 2'si ayrı olmak üzere 4 adet otopark yeri satın aldıklarını açıklayana Kamacı ücretli otopark sisteminin Didim'de uygulanması gerektiğini dile getirdi.

"DIŞ CEPHE ESNAFIN İŞİ "

Turizm Sezonu öncesinde çalışmaların hızlandırıldığını aktaran Mümin Kamacı ruhsatlandırma ile ilgili işlemlerin zabıta ekiplerinde ruhsatlar ve vergi levhası karşılaştırılması yapılarak sürdüğünü belirtti. Yalı Caddesinin dış cephe giydirmelerinin standardının belli olduğunu aktaran Kamacı "Dış cephe giydirmesini esnafımız kendi imkanları dahilinde yapacak " dedi.

Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Didim Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Süleyman Böcü ise Yalı Caddesinde ki çiçeklerin eğiminden yaşanan sıkıntının damlama sulama yöntemi ile ortadan kaldırılacağını belirterek diğer çalışmaları ise "Çamlık ve Altınkum Mahallesinden başlayarak refüjlerde dahil yeşil alan temizliği yapılıyor. Altınkum Barış parkı içerisindeki bankalar yenileniyor. Fevzipaşa Mahallesinde kaldırım çalışması, Fevzipaşa Akbudak İlköğretim Okulu bahçesinde bahçe düzenlemesi çalışması Mavişehir ve Mersindere Mahallesinde kumsal temizliği, Palm Wings civarında yol çalışması, Sağtur'da Kanal çalışmanın çevre düzenlemesi sürüyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Üniversitesi Mümin Kamacı Altınkum Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title