Haberler

Başkan Kadıoğlu: "Yasaklar Ortadan Kaldırıldı"

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ağrı il ve ilçe derneklerinin bir araya geldiği toplantıda, Ağrılılarla buluştu.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ağrı il ve ilçe derneklerinin bir araya geldiği toplantıda, Ağrılılarla buluştu.

Ağrı il ve ilçe dernekleri Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu dernek merkezinde ağırladı. Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi'nde bulunan dernek binasında gerçekleştirilen programda Ağrılılar adına konuşma yapan dernek başkanı ve Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Şerafettin Öztürk, "Biz vatansever ve misafirperver bir milletiz. Bize bir adım gelene biz iki adım gideriz. Bizlere vermiş olduğu değerden dolayı Başkanımız Necmi Kadıoğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

"YASAKLARI ORTADAN KALDIRDI"

Ağrı il ve ilçe dernek yöneticileriyle çay sohbetinde bir araya gelen Başkan Necmi Kadıoğlu doğu ve güneydoğuda yaşayan vatandaşların eski dönemde kendi dillerini özgürce konuşamadıklarını ifade ederek, "Doğudaki ve güneydoğudaki kardeşlerim eskiden kendi dillerini konuşamıyordu. Bu ülkede 18 yıl boyunca minarelerden Türkçe ezan sesleri duyuldu. Camiler ahırlara çevrildi. Doğuda yetişen çok büyük alimlerimiz vardır. Bu alimlerimiz devletin zulmünden ve Kur'an'ı yasaklamasından dolayı yerin altında kutsal kitabımızı okuyup halka anlatıyordu. 13 yıl önce muhtar bile olamaz dedikleri adam geldi ve hem Kürtlere hem de dinimize konulan yasakları ortadan kaldırdı" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esenyurt Belediyesi Necmi Kadıoğlu Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title