Haberler

Başkan Gökçek Kazan'da Mitingine Katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 Yerel Seçimleri AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Melih Gökçek, Kazanlılarla buluştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 Yerel Seçimleri AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Melih Gökçek, Kazanlılarla buluştu.

Kazan'da pek çok partinin il mitinglerinde karşılaşmadığı kalabalık ve coşkulu bir mitinge katılan Başkan Gökçek'e eşi Nevin Gökçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Salih Kapusuz, milletvekilleri, Ankara AK Parti İl Başkanı Murat Alpaslan, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, eski futbolcu Tanju Çolak eşlik etti.

Başkan Gökçek'i Kazan'da 10 bine yakın vatandaş kucakladı.

AK Parti'nin seçim şarkısı "Recep Tayyip Erdoğan"ı söyleyerek kürsüye çıkan Başkan Gökçek, "Sevgili Kazanlılar, Kazan bugün gerçekten tarihi bir günü yaşıyor. Bu meydan bu kalabalığı herhalde ilk defa gördü helal olsun size" sözleriyle konuşmasına başladı.

"Her zaman üçlü olsun güçlü olsun" dediklerini anımsatan Başkan Gökçek, "Kazan her zaman bu sözü tuttu. İlçede Lokman kardeşim, Büyükşehir Belediyesi'nde Melih Gökçek, Hükümette de Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti, üçlü oldu ve her zaman kazandı" dedi. Kazan Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katıldığında "Çok şey kazanacaksınız. Allah nasip eder de bir ve beraber olursak Kazanı yeniden kuracağız" dediğini hatırlatan Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

"Kurduk mu? Kurduk. Her şeyi yeniledik mi? Yeniledik. Kanal yoktu kanal geldi, suyu asfaltı kaldırımı geldi, köprüleri yapıldı. Sosyal tesisleri açıldı. Daha yenilerini de açıyoruz. Kazan her şeyini buldu, otobüs dediniz, otobüs gönderdik. Doğalgaz istediniz, doğalgaz gönderdik. Kazan her istediğini aldı. Bundan sonra da alacak. Kazan'da işsiz kalmayacak dedik. İşsiz var mı? İşçi arıyor fabrikalar, işçi bulamıyor. Bir anlaşma yaptık, alt yapılarını bedava yaptık, karşılığında istihdamlarını çoğaltmalarını istedik. Ekstradan 20 bin istihdam Kazan'a geldi. Kazanın farkı net olarak ortada bu şekilde ortaya çıktı."

"KAZAN'A ALDIĞIMIZIN 30 KATI YATIRIM YAPTIK"

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin Kazan'ın bütçesinden aldığı yüzde 35 payın karşılığında 30 kat fazla hizmet gerçekleştirdiğini açıkladı. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün tuttuğunu koparan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, "İlçe belediye başkanları arasında en uyanığı budur. Lokman kadarı yok. 'Şunu da ver bunu da ver' derken, tam 30 kat hizmet almış. Onun için belediye başkanınızın kıymetini bileceksiniz, bizi ayırmayacaksınız. Bizi ayırdınız mı buraya hizmet gelmez" diye konuştu.

Mitingin ardından açılışı yapılacak tesisler hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, Kazan İtfaiye Grup Amirliği'nin 1 trilyon 165 milyara, Osmanlı Köprüsü'nün 1 trilyon 964 milyar liraya, aile yaşam merkezi'nin ise 8.5 trilyon liraya mal olduğunu belirterek, "Helali hoş olsun" dedi.

"HAVAALANINDAN KAZANA 17 KM YOL YAPACAĞIZ"

Verilen hizmetlerin ardından yerel seçimler sonrası hayata geçirmeyi planladığı projelerini aktaran Başkan Gökçek, sürpriz bir projesini açıklayarak, Ovaçayı'nın etrafını, Kore'nin başkenti Seul'ün ortasından geçen su yolu gibi yürüyüş, dinlenme ve eğlence alanı şeklinde düzenleyeceklerini müjdeledi.

İkinci olarak, Çubuk'tan, Esenboğa Havaalanından ilçeye 17 kilometrelik yeni bir yol inşa edeceklerini müjdeleyen Başkan Gökçek, Ankara-Kazan yolunu da ya Karayollarına baskı yaparak ya da kendi imkanları ile 4 geliş 4 gidiş 8 şeride çıkaracaklarını açıkladı.

Özel idarenin yetkilerinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi ile tarım ve hayvancılığı direkt destekleyecek çalışmalar yürüteceğini anlatan Başkan Gökçek, şirketler vasıtasıyla çeşitli teşvikler gerçekleştireceklerini dile getirdi. Nadasa bırakılan toprağa aspir dikimi, arıcılığı teşvik ederek, çam balını marka yapma, sebze meyvelerin satış değerini yükseltmek için ambalajlama tesisleri gibi projeleri ile büyük alkış alan Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Şirketlerin kuracağı yerleri kooperatif kurarsanız hemen teklif ettiğiniz anda köylülere devredeceğiz. Doğrudan doğruya Ankara Büyükşehir Belediyesi size katalizörlük yapacak. Ayrıca tarımın teşviki için yetki bize geçtiği için bol miktarda uygun olan yerlere su göletleri yapmak ve sulu tarımı teşvik etmek istiyoruz. Köylülere daha çok su temin etmek için bent yapacağız. En meşhur ürününüz kavun. Ova kavunu marka olacak. Elimizden geleni yapacağız. Toptancılara söyledim, eğer sizin ürünlerinizi satmazlarsa biz tanzim satış yerleri kuracağız. Kurtboğazı'nın karşısında bir orman yeri almıştık. O kent ormanını çok daha iyi kullanılabilir, piknik yapılabilir bir yer haline getireceğiz. Bir de ürünlerinizi kendiniz satabileceğiniz Kazan'ın giriş ve çıkışına satış yerleri yapacağız. Bir de soğuk hava deposu yapacağız inşallah"

"YENİ TEZGAHLAR GELECEK"

"Allah Recep Tayyip Erdoğan'a güç versin, ülkemize bol para, bize de derman versin, ondan sonrasını bırakın Allahın iznine" diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, ülke gündemindeki gelişmeleri de değerlendirdi.

Bu seçimlerin yerel seçim olmaktan çıkıp genel seçim hüviyetine girdiğini yineleyen Başkan Gökçek, Gezi parkı eylemleri, devamında üniversite olayları, 17 Aralık operasyonu ve montaj kasetleriyle başarılı olamayan dış güçlere seçime kadar geçecek 14 günde yeni tezgahların geleceği konusunda Kazanlıları uyardı.

"Siz bu tezgahlara iltifat etmeyeceksiniz inşallah" diyen Başkan Gökçek, Başbakan'ın rüşvet yiyormuş gibi gösterildiğini dile getirerek şunları söyledi:

"İnan, bu alan para dolu olsa başında da Recep Tayyip Erdoğan'ı görsem. 'Rüşvet yiyor' deseler. İnanmam. Çünkü bilirim ki acaba bu parayı Afrika'ya mı Filistin'e mi gönderecek, Mynmara mı gönderecek, ona inanırım. Başbakanımızın yaşı olmuş 60, Türkiye'de yaş ortalaması 67. Allah uzun ömür versin de tüm dünya kendisinin olsa ne olur. Recep Tayyip Erdoğan kalkıp da İstanbul'un baronlarına, Amerika, İsrail yanlılarına ses etmese paraya para mı der, servete servet mi der? Peki Başbakanımız neyin mücadelesini veriyor. Mazlum ülkelerin mücadelesini veriyor. Bu milletin değerlerine sahip çıktığı için, Osmanlı ruhunu yeniden şaha kaldırdığı için Başbakanımıza düşmanlar. Ama biz bu seçimlerde inşallah Recep Tayyip Erdoğan'ın bayrağını her yere dikeceğiz."

Konuşmasının sonunda Kazanlıları 22 Mart'ta Etlik'te yapılacak AK Parti Ankara mitingine çağıran Başkan Gökçek, herkesi oylarına sahip çıkmak için saat 17.00'da sandık başında olmaya davet ederek, "14 gün sonra yeniden size hizmet etmek için teşekkür etmek için karşınıza gelmeyi Allah bize nasip etsin" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Nevin Gökçek Melih Gökçek Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title