Haberler

Başkan Ergün Sözünü Tuttu

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Başkanlığında, Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda yapıldı.


Toplantıda ilk olarak Saruhan Otel'in önündeki arazinin satışı ve elde edilecek gelirin 17 ilçeye eşit şekilde paylaştırılması konusu görüşüldü. Arazinin satışı MHP ve CHP'li meclis üyelerinin yanı sıra AKP Grubundan Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ve yine AKP grubundan Ahmet Cülen ve Muhittin Yıldız'ın evet oyları sonucunda kabul edildi. İlgili maddenin oy çokluğu ile kabul edilmesinde, meclise ikinci maddeden itibaren katılan AKP'li meclis üyesi Orkun Şıktaşlı'da büyük rol oynadı.

AKP döneminde belediye hizmet binası olarak temeli atılan ancak projedeki hatalar nedeniyle 2009 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından iptal edilen Saruhan Otel önündeki arazinin kaderi belli oldu. MHP grubu tarafından meclise sunulan önergeyle arazinin satışından elde edilecek gelirin yüzde 55'inin 17 ilçeye, yüzde 45'inin ise Büyükşehir Belediyesi'ne paylaştırılacak şekilde satışının yapılması kararı görüşüldü. İlgili madde görüşülürken ilk sözü MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü aldı. Bahsi geçen yerin ticari alan olarak değer kazandığını ifade eden Güzgülü, "Bu ticaret alanı yanındaki değerli alana belediye yapacağım diye tutturmak ticaret ve ekonomiyi bilmemektir. Bu kıymetli arazinin satışa çıkması gerekir. İlgili madde elde edilecek gelirin yüzde 55'inin ilçe belediyelerine dağıtılmasını ön görüyor. İlçe belediyeleri parasal sıkıntı yaşıyor. Buradan gelecek gelirle ilçe belediyeleri rahat bir nefes alacaktır. Biz bu teklifin kabul edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. Güzgülü'nün ardından konuşan Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise ilçe belediyelerinin maddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, "Bizim gibi imkânları kısıtlı, gelir kaynakları olmayan belediyeler için buradan gelecek geliri önemsiyoruz. Bu maddeyle "17 ilçesiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi" sloganının sözde kalmadığını görüyoruz. Bu destelerle makûs tarihimizin değişeceğine inanıyorum. Bu sadece bizim değil tüm Selendi halkının beklentisidir. Kıt kanaat imkânlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Manisa 17 ilçesiyle bir bütünse, 17 ilçenin pay almasını uygun görüyoruz" dedi.

Gürcan'ın Teklifi Tepki Çekti

Satışı yapılması planlanan arazi ile ilgili madde görüşüldüğü sırada söz alan AKP Grubu Başkanı Zülfikar Gürcan'ın, elde edilecek gelirden Yunusemre Belediyesi'ne yüzde 20 pay istemesi diğer belediye başkanlarının tepkisine neden oldu. Gürcan, "Biz 16 ilçeye yüzde 55 değil, yüzde 60 pay edilmesini, Yunusemre Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'ne ise yüzde 20'şer pay verilmesini teklif ediyoruz" şeklinde açıklama yapınca ortam gerildi.

Yunusemre Belediyesi'nin Özelliği Ne

Gürcan'ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de Yunusemre ilçesinin diğer belediyelerden farkı olmadığını belirterek, "Biz hizmete her zaman destek veririz. Bize proje getirin destek vermezsem benim adım Cengiz Ergün değil. Sizin yaptığınız abesle iştigal. Bu teklifi zaten 10 aydan bu yana size sunan, sizin talebiniz üzerine yüzde 27,5 Yunusemre, yüzde 27,5 Şehzadelere istiyoruz diyen başkanlar burada oturuyor. Bunun üzerinden 11 ay geçti. Geçen ay burada satış önergesini getirdiğimizde satılmama kararını onaylayan yine sizsiniz. Şimdi pişkinlik yapıyorsunuz. Bu kadarına da pes" diye konuştu. Bahsi geçen arazide imar değişikliğine ihtiyaç olmadığına da değinen Başkan Ergün, "Burası zaten imarlı arazidir. Sizin imarı yükseltme talebiniz varsa dinleyeyim. İmarı yükseltmek istiyorsanız daha yüksek gelir alalım" dedi.

Biz Razı Olmayız

Konu üzerine konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'de satışı gerçekleştirilen alanın Yunusemre sınırları içerisinde olduğunu belirterek, "Daha önce bununla ilgili görüşmüştük. Değerli arazilerin satışından üç belediyede pay alsın ve bu protokole bağlansın dedik. Bu arazi değerli ve önemli bir arazidir. Satışla ilgili neden acele ediliyor. Ben bu şekilde satışa razı olmuyorum. Burada bizim bilmediğimiz bir konumu var, bir şeyler mi saklanıyor" diye konuştu.

Konuşmazsan namertsin

Bunun üzerine konuşan Başkan Ergün ise, "Satışı isteyen sizsiniz, sattırmayan yine sizsiniz. Bizim kimseden bir şey sakladığımız yok. Benin bildiğin bir şey varsa konuş. Konuşmazsan namertsin. Bu sözünü geri al. Burada 17 ilçeye eşit pay söz konusu. sizin diğer belediyelerden farkınız yok. Biraz öncede söyledim. Proje getirin destek olalım" şeklinde konuştu.

Siyaseti en iyi biz yaparız

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü'de elde edilecek gelirin küçük ilçeler için önemine vurgu yaparak, "Mehmet bey alıştı aceleciliğin ne olduğunu iyi bilir. Bizi şantiyelerden hastane yapacağız diyerek aceleyle kovaladılar. Çıkın diye emir verdiler. Ancak 6 senedir hastanenin temeli duruyor. Şantiyeden nasıl çıkıldığını Manisalı biliyor. Biz bu şeylere alıştık. Siyaset yapacaksan siyaset yapalım. Ama biz Manisa'ya hizmet yapalım diyoruz. Siyasetin en iyisini biz Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak her mecliste yaparız" diye konuştu.

Gerginlik Beni Üzdü

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ise elde edilecek gelirin 17 ilçeye eşit pay edilmesi önergesini kendisinin getirdiğini belirterek, "Ancak burada gerginlik olmasından dolayı üzüldüm. Geriye dönülmeyecek şeyler olmasın. Birlik beraberlik içinde olmanız lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak teklifinizi bütün geliri 17 ilçeye pay edilecek şekilde yapın. Ağanın eli tutulmaz" dedi.

Başkan Ergün Sözünü Tuttu

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz'ün gündeme getirdiği ancak kendi parti grubu tarafından kabul görmeyen isteği meclise birinci madde olarak getirerek sözünü tuttu. Herkesin de verdiği sözün arkasında durmasını isteyen Başkan Ergün, "Biz 17 ilçeye her türlü desteği vermeye hazırız. Yarın başka proje olur orada da desteğimizi veririz. Herkes bilsin. Bu teklifi geçen ay meclise getirip partiye sunan Gölmarmara Belediye başkanıdır. Ancak parti grubunda bu teklif yer almadığı için meclise getirilmedi. Tüm ilçe belediye başkanlarımız bu nimetten faydalansın diye ben sundum. Şimdi pazarlığa döndü. Şimdi yeni bir teklif daha sunuyorlar. Ben büyüklüğümü yaptım yarın başka projeleri getirin yapalım. Her şey ayarında güzel" dedi.
Diğer 16 İlçeye Hakaret Ediyorsunuz
Yunusemre Belediyesi'ne yüzde 20 pay edilmesini kabul etmediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Ben teklifimi sundum. Böyle bir şey yok ben kabul etmem. Bu teklifle diğer 16 ilçeye hakaret ediyorsunuz. Herkes eşit alacaksa alacak. Kimin malını kiminle pazarlık yapıyorsunuz. Burada güzellik yapıyoruz. İşi çığırından çıkarıyorsunuz. Yaptığınıza kelime bulamıyorum. Güzellikle oluyorsa olsun. Yarın bunu gene mahkemeye götürürsünüz. Olmuyorsa ret ediyorsanız saygı duyuyorum. Elde edilecek gelirden yüzde 55'inin 17 ilçeye eşit şekilde pay edilmesini oylarınıza sunuyorum"

Arazinin Satışı Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Başkan Ergün'ün teklifi üzerine mecliste oylama yapıldı. AKP Grubu arazinin satışına ret oyu verirken, MHP ve CHP Grubu arazinin satışına evet oyu kullandı. Ancak AKP Grubu'ndan Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ile birlikte yine Gölmarmara'dan AKP'li meclis üyeleri Ahmet Cülen ve Muhittin Yıldız'ın da arazinin satışına evet oyu kullanması üzerine Başkan Ergün oyların sayılmasını istedi. Yapılan sayımın sonunda 34 MHP'li, 7 CHP'li 3 AKP'li meclis üyesinin evet oyu kullandığı belirlenirken, AKP'nin 43 hayır oyuna karşın arazinin satışı oy çokluğuyla kabul edildi. Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, AKP'li meclis üyelerine seslenerek "İndirin ellerinizi, biz bu maddeye çekimser kalıyoruz" dedi. Gürcan, "Bizden oy veren arkadaşlarla ilgili gerekli çalışmayı yapacağız" şeklinde konuştu. Saruhan Otel önündeki arazinin satışı ile ilgili maddenin oy çokluğu ile kabul edilmesinde, meclise ikinci maddeden itibaren katılan AKP'li meclis üyesi Orkun Şıktaşlı'da büyük rol oynadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Gölmarmara Yunusemre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title