Haberler

Başkan Erdoğan Belediye Çalışmalarını Anlattı

Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek belediyenin beldede yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek belediyenin beldede yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Fazlı Kılıç Mesire Alanı'nda kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Erdoğan, belediye tarafından beldede yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Beldenin en acil sorunlarının başında ulaşım geldiğini ve bu sorunun Kozcağız- Hasankadı yolunun yapılmasıyla bir nebze de olsa çözüldüğünü belirten Erdoğan, "Beldemizin en acil sorunlarının başında ulaşım geliyordu. Kozcağız- Hasankadı yolunu vatandaşlarımız 1,5 saatte gidiyordu. Biz bu yolumuzu belediye kurulduktan sonra imkanlarımızla asfaltladık ve yarım saatte indirdik" dedi.

Belediye olarak beldeye sosyal yaşam alanları kazandırdıkları dile getiren Erdoğan, "Beldemizdeki sosyal yaşam alanlarını da Belediye olarak gerçekleştirdik. Halı saha, futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası gibi spor tesisleri yaptık. Tabi çocuklarımızı da unutmadık. Her mahallemize çocuk parkları kurduk. Halkımızın ailesiyle piknik yapabileceği, temiz hava alabileceği, eğlenebileceği bir mesire alanı yaptık" dedi.

Beldeye yapılan yatırımların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Erdoğan, "Beldemize yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Merkezi hükümetimizle uyum içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Birçok istediğimiz hizmeti Vekilimiz Yılmaz Tunç'un büyük katkılarıyla aldık. Almaya da devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yine birçok projeyi beldemizde hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Yakın bir zamanda beldede Devlet Su İşleri'nin çalışmasıyla dere ıslahı projesi gerçekleştirileceği ifade eden Erdoğan, "Bu proje ihale aşamasına geldi. İhalesi yapıldıktan sonra önümüzdeki aylarda dere ıslahını da yapmış olacağız. Beldemizi sel ve su taşkınlarından böylelikle korumuş olacağız" dedi.

Yenice-Hasankadı- Kozcağız yolu hakkında da bilgi veren Erdoğan, "Bizim en büyük hayalimiz beldemizin çehresini değiştirecek ve beldemizi şaha kaldıracak bir projemizde karayolları projesiydi. İnşallah Yenice-Hasankadı-Kozcağız yolu da yapılmış olacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce yolun şuanda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yakın bir zamanda ihalesi yapılacak ve yolun standartları yükselecek. Böylelikle beldemizin ulaşım sorunu da halledilmiş olacak. Karayolları Bölge Müdürüne yaptığım ziyarette aslında sevindirici bir haber de almış olduk. Herkesin bildiği gibi hükümetimizin Bartın-Karabük yolunun duble yol şeklinde yapılması yönünde çalışmaları ve çabaları bulunuyor. Bölge Müdürümüzün görüşü ise bu yolun Yenice-Hasankadı-Kozcağız arasında olması yönünde ve bu şekilde bir çalışma başlatmış durumdadır. Eğer duble yol Yenice-Hasankadı-Kozcağız arasında geçerse beldemiz kalkınacaktır. Bizde kör noktadan çıkacağız" dedi.

Kimseye borçlarının olmadığını söyleyen Başkan Erdoğan, "Belediyemizin bütçe imkanları doğrultusunda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Belediyemizin ne personeline ne de kamu kurumlarına borcu bulunmamaktadır. Ayrıca beldemizin göç verdiği bir gerçektir. Ama biz Hasankadı Belediyesi olarak bu sorunu çözmek için bir takım girişimlerde bulunduk. Bir yatırımcı bulduk ve yatırımcıyla görüşmeler gerçekleştirdik. Kendisi bizden bin metrekare alan bulmamızı bu sağlandığında beldemize yatırım yapabileceğini ifade etti. Belediye Meclisimizle bu konuyu istişare etti. Belediyemizin 500 metrekare kapalı alandan oluşan garajına bir kat daha çıkarak bin metrekare haline getirdik. Oraya şimdi bir ayakkabı saya fabrikası açılacak ve beldemizdeki 50 gencimize iş imkanı sağlanmış olacak" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Erdoğan Hasankadı Kozcağız Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title