Haberler

Başkan Çerçi: "Atatürk'ü Rahmet, Minnet ve Özlemle Anıyoruz"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77’nci yıldönümü nedeniyle yayımladığı açıklamasında, “Büyük önder Atatürk’ü ölümünün 77. yılında hüzün, rahmet ve minnetle anarken O’na, ilkelerine ve inkılâplarına olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yıldönümü nedeniyle yayımladığı açıklamasında, "Büyük önder Atatürk'ü ölümünün 77. yılında hüzün, rahmet ve minnetle anarken O'na, ilkelerine ve inkılaplarına olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 77'nci yıldönümünde yaptığı yazılı basın açıklamasıyla anan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda; doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde ileri bir demokrasi anlayışı ile taçlanmış olarak yine onun gösterdiği hedefler dahilinde varlığını devam ettirmektedir. Gelecek nesillerimizin aynı şuurla, inançla ve bilinçle bu kutsal emaneti bizden büyük bir onurla devralacaklarına, ülkemizi çok daha müreffeh hale getireceklerine olan inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

"Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri ve kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve inkılaplarıyla, birleştirici bütünleştirici yapısı, en önemlisi bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç ölmeyecek bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır" diyen Başkan Çerçi açıklamasını şöyle tamamladı:

"'Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir' prensibinden hareketle 10 Kasım tarihini, matem ve milli yas günü olarak kabul etmenin yanı sıra, Atatürk'ün fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz. Onun demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan bütünleştirici kimliği ve bilimi kılavuz edinmiş olan anlayışı, Türkiye Cumhuriyeti Devletini milleti ile sonsuza denk bölünmez bütün olarak yaşatacak en büyük ateşleyici güçtür. Bu düşünce ve duygularla, ilke ve inkılaplarıyla hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda kararlı ve de istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize, manevi huzurunda söz veriyor ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Çerçi Yunusemre Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title