Haberler

Başkan Aydın'a Rabia Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da "Rabia Onur Ödülü’nün verildiği ’Rabia Ödülleri’ töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da "Rabia Onur Ödülü'nün verildiği 'Rabia Ödülleri' töreninde ödüller sahiplerini buldu. Düzenlenen törende Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a da, İstanbul'da Rabia şehitleri için oluşturulan "Rabia Ormanı'na" 100'er fidan dikileceğine dair sertifikası takdim edildi.

Uluslararası Rabia Platformu ile Divan, Eğitim ve Araştırma Derneği işbirliğinde Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, törende yaptığı konuşmada Rabia'nın demokrasi ve insan hakları mücadelesinde tarihin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya Rabia Günü" için gönderdiği mesajı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Atabek tarafından okundu. Erdoğan'ın mesajında Rabia Meydanı'nda seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı yapılan darbeyi reddetmek için başlatılan demokrasi, özgürlük ve onur mücadelesini bir kez daha saygıyla ve takdirle yad ettiği aktarıldı. Dava uğruna öldürülen tüm Mısırlılara Allah'tan rahmet dilendiği mesajda, haksız yere zindanlara atılan, yargılanan, idam ve hapis cezalarına çarptırılan ve ülkelerini terk etmek zorunda bırakılan Mısırlılara da sabır ve kurtuluş temennileri iletildi.

Konuşmaların ardından bugüne kadar Mısır'daki darbe karşıtı eylemlerine destek veren kişilere ödülleri takdim edildi. Ödül alan kişilerin adına İstanbul'da Rabia şehitleri için oluşturulan Rabia Ormanı'na 100'er fidan dikileceğine dair sertifikaları verildi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da sertifikasını alanlar arasındaydı. Başkan Aydın'a sertifikasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uluslararası Rabia Platformu Recep Tayyip Erdoğan Remzi Aydın Eyüp Yerel Haberler

title