Haberler

Başkan Alıcık, Aydın Menderes'i Andı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, siyaset ve düşünce alanında ülke için pek çok çalışmaya imza atmış Merhum Başbakan Adnan Menderes’in son oğlu Aydın Menderes’i vefatının üçüncü yılında andı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, siyaset ve düşünce alanında ülke için pek çok çalışmaya imza atmış Merhum Başbakan Adnan Menderes'in son oğlu Aydın Menderes'i vefatının üçüncü yılında andı.

Bütün hayatını halkının hizmetine adamış, merhum Başbakan Adnan Menderes'in oğlu, çok değerli siyaset adamı, yazar ve düşünür Aydın Menderes'in vefatının üçüncü yılında anma mesajı yayımlayan Haluk Alıcık; Aydın Menderes'in milli iradenin temsilcisi olarak halkına gülmeyi, hayal etmeyi öğretmiş, milletin gönlünde müstesna bir yer edinmiş babasının aziz hatırasını, gururla günümüze kadar taşımış etkili bir siyaset adamı olduğunu söyledi.

Yüreği vatan sevgisi ile dolu, son nefesine kadar merhum babası gibi vatanını düşünen Aydın Menderes'i rahmet ve minnet ile andıklarını ifade eden Alıcık, "Başbakan Adnan Menderes ile eşi Berin Menderes'in en küçük oğulları Aydın Menderes, siyaset ve düşünce alanında ülke için pek çok çalışmaya imza atmış etkili siyaset adamıydı. 1995'te RP'den İstanbul Milletvekili seçilen Aydın Menderes, 15 Mart 1996'da Afyonkarahisar yakınlarında geçirdiği trafik kazasında boynundan aşağısı felç olmuş, yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kalmıştı. 2010'dan itibaren vefat ettiği 23 Aralık 2011 tarihine kadar Yeni Asır Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Menderes 23 Aralık 2011'de 65 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yüreği vatan sevgisi ile dolu, son nefesine kadar merhum babası gibi vatanını düşünen, kendisini bu millettin huzur ve refahına adamış, öğrenme aşığı Aydın Menderes'i ebediyete intikalinin üçüncü yılında rahmet ve minnetle anıyor, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Menderes Adnan Menderes Haluk Alıcık Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title