Haberler

Başkan Alaaddin Yılmaz, "Bebek ve Meyve Ormanı ile Çiftçilerimize Öncülük Ediyoruz"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından oluşturulan Bebek Ormanı’nı ziyaret etti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından oluşturulan Bebek Ormanı'nı ziyaret etti.

Bolu Belediyesi tarafından başlatılan Bebek Ormanı Projesi kapsamında Bolu'da her yeni doğan bebek için bir fidan dikiliyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazeteciler ve belediye çalışanlarıyla birlikte Bebek Ormanı'nı ziyaret ederek bilgiler aldı. Başkan Yılmaz, "Her doğan bir bebek için meyve fidesi dikiyoruz. Her yıl 4 bin civarında meyve fidanı diktiğimizde bu on yılda ne hale gelecek. Bolu meyvecilik anlamında ne noktada olacak. Buna öncülük etmek istiyoruz" dedi.

Yılmaz, Bebek ormanına dikilen fidanların henüz meyve vermeye başlamadığını bu açıdan da yaklaşık 350 dönüm büyüklüğündeki alanın boş kaldığını da sözlerine ekleyerek, "Ancak bizim meyve ağaçlarımızı gördünüz daha küçük bunlar meyve oluncaya kadar bir kaç yıl geçecek meyvelerin altında başka ne yapabiliriz başka ürün gösterebilir miyiz diye düşündük. Karpuz birinci öncülüğümüzdür. Çünkü karpuz son mevsim çıkıyor.Bunun yanında kabak zaten belirli yerlerimizde üretiliyor. Kavun Bolu'da ekilip biçilen bir şey değil. Şuan ciddi anlamda kavun, karpuz, kabak yerleri oluşturduk ve onları diktik. Ürünler yavaş yavaş yetişmeye başladı. Ama bunu yanında domates, salatalık, biber ve her çeşidi doğru üreteceğiz" diye konuştu. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yılmaz Bebek Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title